'Feyenoord was er doodziek van: twee spelers die heel ver konden komen gingen naar Ajax'

3 maart 2024, 09:24
Foto: © Imago

Feyenoord-middenvelder Quinten Timber werd deze week voor het eerst opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Zijn ster is rijzende en dat verbaast Damien Hertog niet. Als voormalig hoofd opleidingen van Feyenoord maakte Hertog de ontwikkeling van Timber van dichtbij mee.

Timber speelde tussen 2008 en 2014 in de jeugdopleiding van Feyenoord, samen met zijn broer Jurriën. De tweeling vertrok daarna gelijktijdig naar Ajax. “En daar waren wij doodziek van”, blikt Hertog terug in het Algemeen Dagblad. “We zagen in dat we twee spelers kwijtraakten die heel ver konden gaan komen. En in dit geval ook nog eens twee tegelijk.”

Artikel gaat verder onder video

Volgens het AD ging het in die tijd over reiskosten en over de positie waarop Quinten moest spelen: hij zag zichzelf niet als centrale verdediger, Feyenoord wel. “Er speelde eigenlijk van alles. Toen ik aan tafel zat met de familie kreeg ik al snel het gevoel dat het besluit om te vertrekken al was genomen. Maar dat ze ver zouden kunnen komen, dat zagen wij ook wel.’’

Timber kwam bij Ajax niet tot een officieel debuut in het eerste elftal, maar beleefde bij FC Utrecht zijn doorbraak in de Eredivisie. Feyenoord haalde hem in de zomer van 2022 naar De Kuip voor een vaste transfersom van 8,5 miljoen euro. Sindsdien was Timber goed voor 65 optredens. De 22-jarige middenvelder is door bondscoach Ronald Koeman beloond voor zijn ontwikkeling en zal nu ongetwijfeld dromen van deelname aan het EK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Weer foutje van Overmars die het te druk had met zijn "Dick pics" te versturen. Timber gratis vertrokken. Zou nu de beste zijn. Zelfde fout heeft Overmars gemaakt met Brobbey gratis laten gaan en voor 16 miljoen terug kopen.

gtsb
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

In amsterdam is overmars heilig . Ik zeg ook niet dat de man slecht is . Maar heeft ook veel fouten gemaakt en veel geluk gehad .

Ajeto!
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Soms zie je het gewoon niet in spelers. Dat kan, dat is geen schande. Haaland, Mbappe en Bellingham zijn ook aangeboden bij clubs waar de Technisch directeur zich nu ook wel voor de kop kan slaan. Iemand die uit zijn contract loopt kan je niet tegenhouden als er andere clubs zijn die een nog vetter bot voorhouden. Als ze hem dan verbannen, en tijd willen steken in spelers die wel willen, spreekt men er ook schande van. Het is ook nooit goed.

gtsb
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ajeto. Dit gebeurd bij elke club wel eens . Dat je spelers laat gaan ,die daarna zich wel bewijzen. Alleen dat terugkopen van een brobbey voor dat geld is toch wel heel vreemd en best zeldzaam zeker in nederland

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Brobbey ging weg door invloed zaakwaarnemer, hij had gewoon kunnen bijtekenen bij Ajax. Na een halfjaar had hij al spijt. Dat Ajax hem terugkocht betaalt zich langzamerhand wel uit, zie vandaag.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik.snap dat veel mensen brobbey geweldig vinden . Maar meer dan dit fysiek gaat het nooit worden . Totaal het geld niet waard . Voor minder kun je een pavlidis kopen .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen