Goed nieuws voor Feyenoord: Arne Slot blijft 'waarschijnlijk', vele miljoenen te besteden

19 maart 2024, 08:06
Foto: © Imago

Een langer verblijf van Arne Slot bij Feyenoord is ‘waarschijnlijk’, zo denkt journalist Mikos Gouka. De trainer lijkt bovendien ‘behoorlijk wat geld’ tot zijn beschikking te hebben om de selectie komende zomer te versterken. Daartegenover staat het mogelijke vertrek van meerdere smaakmakers.

Feyenoord spekte de clubkas vorig seizoen met de deelname aan de Champions League en mag zich na de zomer vermoedelijk weer melden in het miljardenbal. De ploeg van Slot stevent immers af op de tweede plaats in de Eredivisie, achter PSV. “PSV gaat ervan uit dat het zo'n 45 miljoen euro gegarandeerd binnenkrijgt. Voor Feyenoord zal dat gelijk of iets minder zijn”, vertelt Gouka in de AD Voetbalpodcast.

Artikel gaat verder onder video

Het geld dat Feyenoord dit seizoen verdiende in de Champions League, exclusief kaartverkoop en horeca-inkomsten zo’n 36,5 miljoen euro, is ‘niet of nauwelijks aangebroken’. “In de winter zijn er geen spelers gehaald. Dus er is echt behoorlijk wat geld. Daar komt ook nog de verkoop bij van bijvoorbeeld Wieffer, Hartman, Giménez, Geertruida, noem maar op.”

“Er is straks behoorlijk wat geld, alleen het is bij Feyenoord nog niet zo dat ze iedere euro die binnenkomt ook kunnen uitgeven. Er liggen nog steeds afspraken uit het verleden wat ze beperkt om echt grote dingen te doen op de transfermarkt”, stipt Gouka aan. “Er is straks een flinke pot met geld, maar dat gaat er niet allemaal weer uit. En het grote probleem is dat ze niet in de buurt komen van de salarissen die Ajax en PSV betalen.”

“Daar staat weer tegenover dat ze Arne Slot hebben, die heeft bewezen spelers snel op een bepaald niveau te kunnen krijgen”, weet de journalist. “Het is wel waarschijnlijk dat Slot blijft. Maar het is een zwaar project. Er ligt een drukke transferzomer voor Dennis te Kloese.”

Denk je dat Arne Slot inderdaad bij Feyenoord blijft?

Laden...
2418 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jurgen😎
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Niet de salarissen maar wel in de Champions league en daarvoor willen mensen salaris inleveren en wel tekenen. Gewoon zo doorgaan gaat helemaal prima.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Wat zeggen salarissen tegenwoordig ook over iemand z’n kwaliteit? Bij andere clubs worden er miljoenen aan salarissen betaalt maar komt er niet uit. Goed scouten zoals een Wieffer Aursnes. Je ziet dat Beelen volgend jaar al een vaste kracht is. Nog 2 spelers uit de jeugd erbij en goed scout werk dan staat er weer een top team. Onder leiding van Arne Slot. Het beleid in Rotterdam Zuid zal elke echte voetbal liefhebber bevallen. Dat is ook de reden waarom ze in het buitenland uiterst positief zijn over Feyenoord en de spelers erg gewild zijn bij de Europese grootmachten.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Marco van Basten gaf ook aan fan geworden te zijn van Feyenoord. Dat is iemand die durft het toe te geven. En dat is ook gewoon om hoe Feyenoord is. Een echte volksclub voor iedereen. De mensen in de Kuip hebben jarenlang achter hun club gestaan en altijd geloof gehouden en dat gaat zich uit betalen. Samenwerking hand in hand wint altijd.

Goku
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Als Slot blijft en 2 of 3 gerichte aankopen kan het weer een mooi seizoen worden. Maar moeten ook afwachten wie er vertrekken..

Laurens1
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ik schaar dit alles onder de noemer”wishfull thinking”. Als er een grote club komt is de trainer vertrokken, zo werkt het nu eenmaal! Wij kunnen in Nederland niet concurreren met de salarissen welke zij daar betalen, moeten we ook niet willen. Trainers zijn passanten.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Er schijnt interesse vanuit amsterdam te zijn. Afwachten maar.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee, echt niet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen