'PSV had serieus naam kunnen maken in Europa, zoals Ajax deed in 2019'

15 maart 2024, 19:23
Foto: © Imago

Wim Kieft vindt dat PSV zichzelf afgelopen woensdag 'tekort' heeft gedaan tegen Borussia Dortmund. Het elftal van Peter Bosz had in de ogen van de oud-international 'serieus naam kunnen maken in Europa' op dezelfde manier als Ajax dat in het memorabele seizoen 2018/19 deed, maar werd met een 2-0 nederlaag uitgeschakeld in de achtste finales van de Champions League.

Na het 1-1 gelijkspel in Eindhoven van vorige week, hoopte PSV de klus deze week in het Signal Iduna Park te klaren. Het elftal van Bosz startte echter dramatisch, toen Jadon Sancho de Duitsers al na drie minuten op 1-0 schoot. PSV had het ook daarna buitengewoon lastig met de tegenstander, zag Kieft. In zijn column in De Telegraaf wijt hij dat aan de keuze van Bosz om Malik Tillman in plaats van Hirving Lozano op te stellen: "Bosz leek wel bevangen door angst. Volledig tegen zijn gewoonte in startte hij met een aanvaller minder", schrijft de oud-spits, die zelf voor de Mexicaan zou hebben gekozen. "Die mag niet in topvorm zijn, maar hij had het de weinig bewegelijke verdediger Niklas Süle wel moeilijker kunnen maken dan wat Tillman voor elkaar kreeg."

Artikel gaat verder onder video

Kieft zag dat Bosz zijn fout later rechtzette met een tactische omzetting, waardoor de verhoudingen in het veld anders kwamen te liggen. "PSV kwam niet onder de druk uit en kreeg een fatale tegentreffer te verwerken. Bosz had eerder kunnen ingrijpen want toen hij later Jerdy Schouten wat meer naar het middenveld liet doorschuiven, zag je het PSV van Bosz van dit seizoen. Toen had Dortmund weinig meer in te brengen", zag de geboren Amsterdammer. Met onder meer Lozano als invaller voor Guus Til werden de Eindhovenaren in ieder geval weer wat dreigender, al zou het tot de slotminuten duren tot Luuk de Jong de grootste kans op de gelijkmaker kreeg. De topscorer schoot echter over, waarna Marco Reus in de dying seconds van de wedstrijd de genadeslag uitdeelde en de 2-0 binnenschoot.

PSV had echter al eerder op gelijke hoogte kunnen komen, denkt Kieft. "Als je jezelf in die fase niet beloont met een doelpunt, doe je jezelf tekort en is er uiteindelijk sprake van een verloren kans voor PSV", concludeert hij. De club lootte in zijn ogen immers bijzonder gunstig: "Want Atlético Madrid is samen met Borussia Dortmund de zwakste ploeg in de kwartfinales." Hadden de Eindhovenaren de horde-Dortmund wél genomen, dan had er dit seizoen zelfs geschiedenis geschreven kunnen worden, denkt Kieft: "De club had serieus naam kunnen maken in Europa zoals Ajax deed in 2019", verwijst hij naar het elftal van Erik ten Hag dat destijds in het zicht van de eindstrijd strandde in de halve finales tegen Tottenham Hotspur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Het is nu het probleem bij Ajax dat ze niet waardevol kunnen deelnemen in Europa. Ik denk dat Ajax halverwege 2025 pas weer beter gaat worden!!!

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

ajax is in ieder geval nergens geliefd omdat het geen kloten heeft. Het is fake. Dat weet iedereen. En krutje wie heeft er de laatste Europese beker beker gewonnen? Ga lekker janken man.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Nee niet echt. Ben een stadsmens. Clown.

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Aha de wetenschapper 'King' Jacobus heeft het wetenschappelijk onderzocht Ajax is "nergens" ( ha ha) geliefd, gieren dit. Feyenoord is en blijft anoniem net zo anoniem als Sheriff uit Moldavië en wel geliefd dat wel, in Rotterdam en omgeving en het is geen fake. Nou wat een vraag, het lijkt Twee voor Twaalf wel: "wie heeft er de laatste Europese beker gewonnen ?" erg zielig dit om met zo'n argumentje je proberen te weren, hi hi hi. Kijk nou goed naar de clubfoto van je grote liefde en kijk ook naar de clubfoto van de Godenjongens en tel het aantal sterren boven de logo's als je kan tellen, tegenwoordig kan men in Nederland moeilijk tellen las ik. Hou op met alle onzin over je club. Toch niet te vergelijken maat. Op 7 april zal het duidelijker worden, ik verheug me er nu al op.

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Wel stadsmens van de verkeerde voetbalstad King Jacobus, sorry ik wilde je nog een beetje helpen tegenover KC, maar helaas, ik moet hem gelijk geven.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Joh dat is 100 jaar geleden het grote ajax. Word wakker man. ajax is voltooid verleden tijd. Maar nu je het zegt zo zin in 7 april met henderson hoop ik hahaha wat een miskleun is dat, En dan zijn we er nog niet mag hopen dat ze kaplan opstellen wat is die slecht zeg.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

O ja, ik ben je maat niet. Snap je de wortel?

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Over 100 jaar gesproken maat, jouw club werd in 1908 opgericht, dus meer dan 100 jaar oud en wat heeft cluppie tot nu toe gepresteerd ? Ik ga niet verder, want het wordt te zielig maat.

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Hätte, hätte, Fahrrad Kette... zeggen ze hier.

Jay Fanta
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Wat een onzin, Ajax liet de wereld zien hoe het moest waar Psv meerdere keren hulp nodig had van scheidsrechters neem alleen maar de 1-1 tegen Dortmund in Eindhoven.

Dug out
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Kieft heeft gelijk. PSV had zich op de kaart gezet, ook nog eens veel inkomsten gegenereerd en goed voor de coëfficiëntenijst als het had gewonnen. Ondanks dat ik geen PSV-fan ben, vind ik het dus jammer. Een financieel gezond PSV, Feyenoord en Ajax is alleen maar goed voor het Nederlandse voetbal. Wat mij betreft haken andere clubs ook aan. In de Europese competitie ben ik voor iedere Nederlandse club.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen