NOS-commentator Jeroen Grueter onder vuur na commentaar bij Ajax - FC Utrecht

3 maart 2024, 21:16
Foto: © Imago

Jeroen Grueter heeft gereageerd op de kritiek op zijn commentaar bij de samenvatting van de wedstrijd Ajax - FC Utrecht in Studio Sport Eredivisie. Hij liet blijken zich te vervelen in de Johan Cruijff ArenA.

Grueter zei dat er ‘geen enkel geloof en geen enkele overtuiging’ is terug te zien in het veldspel van Ajax. “De spelers zijn opnieuw aan het zoeken in het nieuwe systeem. De opbouw blijft stroperig, weinig verrassing. Utrecht stelt er ook niets tegenover.”

Artikel gaat verder onder video

Verder stelde de commentator dat Sébastien Haller, die op de tribune zat, 'niet zal weten wat hij ziet'. "Het is een peilloze sportieve crisis waarin Ajax zich bevindt. Ook vanmiddag lijkt het weer nergens op. Er zit geen enkel tempo in het spel. Aangezien ook Utrecht het allemaal wel gelooft, is het doorbijten in de ArenA."

Het commentaar leidt tot veel verbaasde en kritische reacties. "Denkt Grueter dat ie in zijn eigen podcast zit? Afzeikradio?", schrijft journalist Henk Spaan op X. DuBlanqeBogarde, een bekende Ajax-supporter op X, noemt het commentaar ‘bizar’. Oud-tennisser John van Lottum noemt Grueter een 'zuurpruim'.

Grueter reageert met een tweet. “Afgaande op reacties in mijn tijdlijn blijken er mensen te zijn die vandaag hebben gesmuld van Ajax - FC Utrecht. Ik wist niet dat de lat tegenwoordig zo laag ligt in Amsterdam.”

Ben je het eens met de kritiek op Jeroen Grueter?

Laden...
2991 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

R MN
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Van het commentaar van Grueter sta ik altijd op de banken......not.

Allback
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Denk niet dat Grueter iets gezegd heeft wat objectief gezien niet klopt. Dat Ajacieden het niet leuk vinden ja dat kan, na maanden achter elkaar te horen dat het niet om aan te zien is is natuurlijk niet leuk.

Makka1949
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

NOS-commentator Jeroen Grueter lijkt meer op een ongelukkige viswijf,dan op een man met ballen.

Omar de Wijze
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Makka aan de Flakka...........

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Die Grueter overdrijft meestal schromelijk zijn commentaar bij wedstrijden die hij verslaat. Later moet hij dat dan weer nuanceren, dus dat schiet ook niet op. Hij vergat deze keer voor het gemak dat Ajax verdedigend heel kwetsbaar was en daar op ingespeeld heeft. Dat deden ze prima, dan een paar snelle uitbraken van de voorhoede en zie: 3 punten. Het resultaat is momenteel heilig in Amsterdam en dat is nog steeds niet verboden. Overigens draai ik het geluid altijd weg als Grueter commentaar geeft, wat een afschuwelijke stem heeft die man en dan legt hij ook nog eens op een vreselijke manier nadruk op sommige woorden.

CG
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Dat is bij mij ook geregeld aan de orde met het doen uitzetten van de geluid. Even vijf a tien minuten zelf rust nemen kan helemaal geen kwaad !!!

Aat59
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Heb de wedstrijd gezien, de 1 kon niet (Ajax) en de andere had een off-day (Utrecht). Gebrek aan creativiteit bij Ajax was weer eens duidelijk zichtbaar. Jeroen deed niets anders dan dat wat ons al duidelijk was nog een keer bevestigen. Kritiek op hem is onterecht.

gtsb
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Kc wat moet hij dan doen niks zeggen de heletijd. De man zit er 90min en zegt wat hij ziet . Dat is zijn werk !!!(zou jij ook eens moeten doen werken ipv hier zeuren) Als ik hier lees wat hij gezegd heeft . Nou nou wat erg zeg heeft hij bij andere clubs zo vaak gedaan joh. Maar dan horen we geen huilie huilie van je . Aat59 heeft gewoon gelijk . Maar goed morgen zal er weer iemand wat zeggen over ajax omdat dat nieuws is. Kun je weer janken . Dat is je dagbesteding dus wees er blij mee krotje/kc

CG
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Is niet onterecht !!! Hij kletst alleen maar mee met de ander, Hij kan nooit neutraal en een onafhankelijke informatie geven. Ik heb hem nooit goed gevonden !!!

robinson
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Deze man heeft niets van het belang van deze wedstrijd begrepen . Het was geen kwestie van wel of geen mooi voetval. Alleen het resultaat was , gezien de onrust om Ajax, vooral Ajax uitermate belangrijk. Ongelofelijk dat deze man, mensen het plezier van een wedstrijd mag ontnemen.

Deouwe
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Belachelijk meneer Jeroen Grueter, Hij is in staat om elke wedstrijd die hij verslaat te verstieren. Steeds vindt hij het nodig zijn eigen mening te geven. Het verslaan van een wedstrijd zal hij nooit leren. Gevolg dat alles wordt bedolven over zijn mening. I.p.v. een behoorlijk verslag wat er gebeurd tijdens een wedstrijd .Misschien dat hij in de leer moet bij zijn collega’s er zijn er gelukkig veel betere. Jammer dat de NOS het altijd nodig vindt om hem op de “ betere” wedstrijden te zetten. Feijenoord is zijn favoriet die speelt wereldvoetbal volgens deze meneer. Nou laat maar, ik kijk graag naar Feijenoord, maar absoluut niet met deze druiloor met zijn meninkjes.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen