Ontslaggolf op komst bij Ajax: ’70 tot 100 medewerkers verliezen hun baan’

14 maart 2024, 19:08
Foto: © Imago

De komst van Alex Kroes naar Ajax gaat grote gevolgen hebben voor de organisatie van de Amsterdammers, zo weet Valentijn Driessen. Kroes is per 15 maart (morgen) de nieuwe algemeen directeur en gaat ‘als het goed is’ een reorganisatie doorvoeren bij de crisisclub, zo vertelt de chef voetbal van De Telegraaf in een video-item met Vandaag Inside.

De vijftigjarige voetbalbestuurder zit donderdagavond nog als ‘toeschouwer’ op de tribune bij Ajax. Kroes zal vanuit Villa Park toekijken of de Amsterdammers zich plaatsen voor de kwartfinale van de Conference League ten opzichte van Aston Villa. Noa Vahle en Driessen speculeren over een mogelijke situatie van donderdagavond.

Artikel gaat verder onder video

“Stel: als de wedstrijd nou uitloopt, dat het op een gegeven moment 24.00 uur is, mag je Kroes dan feliciteren met zijn nieuwe functie?”, vraagt de verslaggeefster van Vandaag Inside aan Driessen. “Ja, ik denk dat hij dan tegen heeft veel mensen zegt dat ze niet meer hoeven terug te komen bij Ajax. ‘Ik ben nu de directeur en ik knikker jullie er allemaal uit’”, omschrijft de journalist.

“Als het goed is gaat hij een reorganisatie doorvoeren. Dan kunnen er toch wel zeventig tot honderd mensen hun baan verliezen. Misschien ook wel met natuurlijk verloop, dat weet ik niet exact. Maar ze leven bij Ajax een beetje op de grote voet nu”, gaat Driessen verder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Het einde is in zicht bij 020. Ze gaan vitesse achterna.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Grap zeker? En kan je niet gewoon een paar letters typen? Dat 010 020 is zo kinderachtig, jezus. Verder, de crisis is heel anders bij Vitesse dus onvergelijkbaar

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Zou je willen hè. Je doet alsof jouw club oh oh oh zo perfect is.

KROTJE
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Gabrielle, Kijk dit bedoel ik nou, deze KJacobus, gtsb en nog een paar genieten er van om voortdurend soms met steekjes onder water, soms vernederingen verpakt in "nette meningen" notabene in Ajaxartikelen Ajax de grond in te boren. Er komt zeker een ommekeer dan zullen ze het voelen.

gtsb
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Krotje/kc ik reageer niet eens joh treurwilgje . Verder heb ik idd nette meningen over ajax . Niet over jou dat klopt ,en ontken en hen ik ook nooit ontkend Maar dat verschil schijn je niet te snappen . Ik heb een andere mening dan jij ,en daar kan je niet tegen . Die mensen moeten oprotten van jou site (zie je opmerking tegen een mede feijenoorder). Jij bent de grootste huichelaar en draaikont van de site . Daar hoef ik niks voor te doen je bewijst het keer op keer in al je jankverhalen /poging tot voetbalverstand/reacties. Jij bent ooit ajacied geworden vanwege de prijzenkast . Heb de successen naar je toegetrokken als zijnde dat jij als fan van ajax er verstand van hebt . Je beter bent als een ander . Nu werkt je speeltje ajax niet meer en je weet het niet meer . Slaat wild om je heen ,loopt constant te wijzen naar anderen fans en clubs . Maar goed stel dat ajax wint wat gewoon ook kan . Ga je weer stoer lopen doen en van alles roepen . Over haters en zo . Gezonde rivaliteit is het maar dat ga jij nooit snappen . Misschien ooit als ajax weer meedoet ,en je speeltje het weer doet .

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Idioot, ik lees jouw jankverhaaltjes niet eens. Ik denk alleen ha daar is potje weer die de ketel......sodemieter op, jij interesseert mij geen hol, weg weg weg.

gtsb
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Weg weg weg wat een kindje 🤣. Zou je wel willen he net als bij goku . Jammer voor jou treurwilg . Ik reageer wanneer ,en hoe ik wil ,op wie ik wil . Je bewijst hier wederom wat ik zeg schizo . Kom en nu reageren met kc

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Helemaal met je eens gtsb.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gtsb, luister ik open en lees je zieke reacties niet eens. Ik heb een denkbeeldig bureau met rechts 4 laden en links ook 4. In de rechter laden stop ik belangrijke documenten in en de linker laden van boven naar beneden de onbelangrijke en in de onderste lade stop ik rotzooi en jouw reacties in, ze gaan naar de shredder. Teer zieltje.

dilima1966
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

En terecht er lopen daar gasten rond die er niets te zoeken hebben Hopelijk komt er nu structuur leiderschap rust binnen de club

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Noem eens voorbeelden van functies die volgens jou overbodig zijn. Marketing, administratie, onderhoudsdienst, bewaking. Heb je allemaal nodig.

Laurens1
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Zakkenvullers en pluchebekleders zijn duidelijk overbodig geworden.

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Bedrijfsrisico.

Kramer
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Kan best gebeuren, misschien wel met natuurlijk verloop. Maar Driessen roept weer wat zonder een enkel bewijs te leveren.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Misschien kan Ajax bij Promes aankloppen om wat drugsgeld te lenen zodat ze de salarissen kunnen betalen. Zou me niks verbazen als dat daar een serieuze optie is.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ja die deinzen nergens voor terug.

Zadkine
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien is die Kroes toch wel ietsie eerder aan zijn baan begonnen, dan wettelijk aangegeven. Want als je al een hele beleidsbepaling hebt geschreven, zou dat best raar zijn.

Goku
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ja vooral de koffiejufvrouw die is de meesterbrein achter dit Ajax

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

nou ik weet het zo net nog niet !! het kan gerust begin van het einde zijn bij ajaks!! want zo ver ik weet hebben ze nog steeds dat onderzoek tegoed wat hetzelfde was als bij fc twente toen!! en die moesten van de knvb verplicht degraderen naar de KKD!! dus waarom zouden ze in amsterdam meer zijn dan bij fc twente!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen