Perez ziet één speler als de belichaming van Ajax: 'Hij doet geniale dingen en maakt krankzinnige fouten'

31 maart 2024, 21:17
Foto: © ESPN

Benjamin Tahirovic is de belichaming van het seizoen van Ajax, vindt Kenneth Perez. De middenvelder speelde zondag tegen PEC Zwolle met twee prachtige passes een hoofdrol bij de 0-1 en 1-3, maar was niet foutloos.

Tahirovic stuurde Kristian Hlynsson weg voorafgaand aan de 0-1; bij de 1-3 kwam zijn lange bal aan bij Anton Gaaei, die een doelpunt van Chuba Akpom voorbereidde. “Tahirovic krijgt veel kritiek, maar zijn passes bij de 0-1 en de 1-3 zijn gewoon van heel hoog niveau. Het is een gekke speler. Niet echt een goede speler, maar met veel ruimte kan hij wel een pass versturen. Hij heeft geen snelheid op het middenveld.”

Artikel gaat verder onder video

“Dit is toch een wereldpass?”, zegt Perez over de lange bal op Gaaei voorafgaand aan de 1-3. “Ook goed aangenomen door Gaaei, die een beetje aan het terugkrabbelen is. Tahirovic is misschien de standaard van dit Ajax. Het is niet heel goed, hij heeft wel iets…”, aldus Perez, die wordt onderbroken door Kees Kwakman. “Hij is ook heel onbetrouwbaar. Hij is een verdedigende middenvelder, maar laat alleen maar mensen uit zijn rug lopen.”

“En dat is óók Ajax”, antwoordt Perez. “Hij is de personificatie van Ajax, vind ik. Hij laat dit soort goede dingen zien en dat zijn dingen die meerdere spelers kunnen, anders zit je niet bij Ajax. Maar hij doet ook de meest domme dingen.” Als voorbeeld noemt Perez de sliding waarmee Tahirovic de 1-2 van Filip Krastev probeerde te voorkomen toen Krastev dreigde met links te schieten; hij scoorde uiteindelijk met rechts. “Let op deze sliding. Die jongen (Krastev, red.) is rechtsbenig. Krankzinnig! Het mooiste is dat er geen één speler is die boos wordt.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Anton Gaaei onthult wat Jordan Henderson tegen hem zei na uiterst pijnlijke wissel

Anton Gaaei blikt in gesprek met Ajax TV terug op de moeilijke periode die hij achter de rug heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Hele matige speler dit Perez, hopelijk realiseer je je ook dat we, met alle respect, tegen Pec speelde! Nee dit is Ajax onwaardig materiaal.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens je maatje krotje niet

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

GTSB, dit schreef ik: @Inderdaad de 3 dure punten zijn binnen, maar met schaamte op de kaken. In de volgende wedstrijd zullen die 3 punten misschien wel weer ingeleverd worden. Laat dit seizoen alsjeblieft snel eindigen, want van dit Ajax valt niet te genieten. Voor de duidelijkheid, de tegenstander heet PEC en geen Feyenoord, PSV, AZ of Twente of Utrecht, of Go Ahead of NEC." Je moet potverdikkeme niet zitten fantaseren rotzak. Je blijft maar provoceren sukkel.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Krotje jij lult vaak iets ,en daarna lul je weer anders. Jij vondt deze speler geweldig . Ik verzin hier niks huichelaar . Geef alleen aan wat jij hier allemaal roept ,en vervolgens daarna weer zegt . Dat mensen jou aanpakken ligt helemaal aan jezelf . Je weet van voor niet wat je van achtere doet joh. Rotzak sukkel potverdikkeme 🤣🤣🤣.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen