'Quincy Promes ontloopt uitlevering aan Nederland, dit wordt zijn straf'

4 maart 2024, 15:37   Bijgewerkt: 4 maart 2024, 15:55
Foto: © Imago

Quincy Promes zal niet worden uitgeleverd aan Nederland, zo melden media in Rusland. De aanvaller van Spartak Moskou werd weliswaar gearresteerd in de Verenigde Arabische Emiraten, maar lijkt goed weg te komen.

Volgens Russische bronnen krijgt Promes geen gevangenisstraf in de VAE, maar slechts een boete. Vervolgens mag hij terugreizen naar Rusland, zo is de verwachting. Promes lijkt daardoor inzetbaar in de wedstrijd van Spartak Moskou tegen FC Fakel, komende zondag.

Artikel gaat verder onder video

Vorige week werd duidelijk dat Promes niet met de rest van de selectie was teruggevlogen naar Rusland vanuit Dubai. Hij zou een verkeersongeluk hebben veroorzaakt en daarna zijn weggereden. Nederland staat in contact met de VAE over een uitlevering, omdat Promes is veroordeeld tot twee verschillende gevangenisstraffen in Nederland, van anderhalf en zes jaar.

De Russische journalist Ivan Karpov meldt dat er overleg op het hoogste niveau is gevoerd tussen de autoriteiten in Rusland en de Verenigde Arabische Emiraten over de zaak. Promes zou de afgelopen dagen hebben doorgebracht in huisarrest in afwachting van het proces. Zijn club Spartak kondigde al disciplinaire maatregelen aan tegen de voormalig Oranje-international, die zaterdag ontbrak tegen Zenit Sint-Petersburg (0-0).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    34
    + 1
avatar

Wat zijn die Russen toch machtig op diplomatiek niveau.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    33
    + 1
avatar

Eigenlijk toch te bizar voor woorden, dat we in een wereld leven waar we als landen niet kunnen/willen samenwerken om een crimineel achter de tralies te krijgen 😔

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

En dat terwijl er sinds 2021 een uitleveringsverdrag met de VAE bestaat. Zegt dus ook niets.

Rrh Wattimena
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Donders jammer

Laurens1
Link gekopieerd!
    31
    + 1
avatar

Geduld deze boy voelt zich onaantastbaar en hier schuilt het gevaar voor hem. Over een paar jaar wordt hij elders in de wereld opgepakt op een luchthaven. De EBI heeft altijd plaats voor dergelijke randfiguren.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Mensen nemen dit verhaal wel erg persoonlijk...

MaxH
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Dat valt me ook op. Is dat soms omdat het een voetballer is. Hoeveel van dit soort tot te weinig veroordeelde randfiguren denken ze dat er rondlopen in Nederland 🤮🤮

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen