Ramaj opvallend mild na bepalend moment: 'Hadden alles nog in eigen hand'

14 maart 2024, 23:31
Foto: © ESPN

Ajax-keeper Diant Ramaj weigert de zware nederlaag bij Aston Villa op te hangen aan de rode kaart die Ollie Watkins misschien wel had moeten krijgen voor een keiharde charge in de eerste helft. De Engelse spits kwam keihard inglijden op de Duitse sluitpost van de Amsterdammers, maar zag die actie slechts met geel worden bestraft. Luttele minuten later was het uitgerekend Watkins die volledig vrijstaand uit een hoekschop de eerste van de vier Aston Villa-treffers liet noteren.

Voor de camera's van ESPN laat Ramaj voorzichtig in het midden of hij vond dat Watkins rood had moeten hebben. "Hij ging voor de man, raakte de bal niet ofzo. Ik moet de beelden nog terugzien, maar de scheidsrechter besloot dat het geel was. Dus het is wat het is." Het feit dat Watkins mocht blijven staan was echter niet doorslaggevend, meent Ramaj: "We hadden alles in eigen hand, ook na deze actie."

Artikel gaat verder onder video

Watkins raakte zelf overigens wél geblesseerd bij de charge op Ramaj. De Engels international kon nog wel blijven staan, maar moest zich na zijn openingstreffer alsnog laten vervangen door Jhon Durán. Die tekende in de tweede helft voor de 3-0, nadat Leon Bailey al voor de tweede Engelse treffer had gezorgd. Het slotakkoord was voor de pijlsnelle Fransman Moussa Diaby, die na halfslachtig ingrijpen van Borna Sosa de 4-0 eindstand op het bord schoot.

Ramaj moet toegeven dat het er geen moment inzat voor Ajax in Birmingham. "Aston Villa presste zoals we al verwacht hadden erg hoog, dus we kwamen niet goed in ons spel. We probeerden daarna een beetje de lange bal te spelen, maar zij kregen nog steeds maar één kans." Na rust zag hij het van kwaad tot erger gaan, helemaal toen Sivert Manssverk met zijn tweede gele kaart mocht inrukken. "Ja, we kunnen veel beter."

Ollie Watkins had rood moeten hebben voor zijn overtreding op Ramaj

Laden...
254 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Was geel en blesseerde zichzelf. Geluk daardoor bleef het slechts 4-0 en geen 7-0

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar hij is het lichtpuntje binnen Ajax, keepte gisteren ook weer goed anders was het geen 4-0 geworden

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mijn wens is om Ramaij een nieuwe 5-jarige contract te geven samen net Kaplan voordat ze volgend jaar (definitief ? ) weggekocht worden. Deze steeds terugkerende zaak blijft erg zwak bij Ajax. Met uitzondering van eergisteren ben ik héél erg blij dat Hato heeft bijgetekend. Hij kan denk ik met twee jaar minimaal 55 mijloen opbrengen denk ik. Er zal wel een Arabier zijn die misschien méér zal gaan betalen !!!

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hebbie gisteren het 2de doelpunt gezien, Hato werdt kinderlijk eenvoudig aan de hant gezet. Hato stijgt boven de rest van het elftal uit maar daarmee is ook alles gezegt.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het was natuurlijk gewoon rood, net als Rogers die zijn tweede geel had moeten krijgen. Maar ook tegen 10 man had je niet gewonnen vermoed ik.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Stel eens voor dat Ramaij en Kaplon een nieuwe 5-jarige contract zouden tekenen dan zal dat (denkelijk) wel 40 miljoen euro opbrengen per speler met verkoop daarvan. Dat is slechts iets meer dan de helft van Frenkie de Jong met zijn 75 miljoen. Het is maar net en blijven afwachten van wat Ajax zelf echt wil. Ik zou echt een voorstander zijn met een zéér goede 5-jarig contract!!!

Oud keeper
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Bij sommige reacties druipt de haat ervan af.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Oud keeper, ik had het al eerder gesignaleerd, die haatdragers behoren tot een groepje tot het bot jaloerse 010-Ajaxhaters en denken als supporter van een Feyenoord dat clubje dat na zoveel jaren voetbalarmoe afgelopen seizoen mede dankzij problemen bij Ajax en PSV (Mossou schreef dit mooi in de AD) landskampioen werd, altijd Ajax in Ajaxartikelen te mogen beledigen. Dat groepje bestaat uit: de leider gtsb (knettergek), Goku, FCJel, Feyenoord 1908, King Jacobus, anti-Neuzen, gast Maupie, Rudolf21, Revolutie. Let maar op volg ze, zij hebben een abonnement op sfeer verzieken hier op FCUpdate. Voor de goede orde zij vertegenwoordigen niet -alle- correcte 010-supporters zoals Mike, Jurgen en de grote schare, want zij zijn Oké, dit wil ik gezegd hebben. Met hen kan je eens of oneens zijn, maar zij zijn mentaal niet zo zwak als voornoemde gasten. Oor in oor uit, zij zijn supporters van een Feyenoord uit ergens Rotterdam en je moet ze niet serieus nemen, kijk als zij supporters van AS Roma of Lazio zijn dan is het andere koek.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen