'Santiago Giménez kan acties maken en is beter, want Luuk de Jong is buiten de zestien niet goed'

3 maart 2024, 17:59
Foto: © Imago

Andy van der Meijde vindt Santiago Giménez een sterkere spits dan Luuk de Jong, zo geeft de oud-voetballer aan in een video op Instagram. Van der Meijde, regelmatig te gast bij het programma Veronica Offside, vindt de Mexicaan een completere aanvaller.

"Giménez is beter, waarom? Omdat hij ook op de eerste meters heel snel is met de bal, dus die kan acties maken", legt Van der Meijde uit op zijn eigen Instagram-pagina. "Luuk de Jong heeft dat niet zo", vindt de analist, die in De Jong een spits ziet hele specifieke kwaliteiten, terwijl Giménez in zijn ogen meer te bieden heeft: "Hij (De Jong, red.) is in het strafschopgebied heel goed, maar daarbuiten is hij niet heel erg goed."

Artikel gaat verder onder video

Het tweetal stond zondagmiddag tegenover elkaar op het veld en strijden samen nog om de topscorerstitel in de Eredivisie. De Jong is momenteel de topscorer met 22 doelpunten, terwijl Giménez - zondag ook trefzeker in het Philips Stadion -  er twintig heeft gemaakt. Met AZ-spits Vangelis Pavlidis (21 goals) beschikken De Jong en Giménez nog over een andere serieuze concurrent. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Mike
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Nou vandaag liet Luuk helaas zien ook goed buiten het 16 meter gebied te zijn. Goede aannamrs, goede kaatsen, balvast. Dijk van een speler. Hij is goed op basis van talent, techniek en ervaring. Ik denk dat Gimenez beter wordt en kan, op dit moment.. weet ik het niet. Luuk is zeker efficienter en dodelijker. Gimenez werkt wel enorm veel.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Luuk is de beste kopper van Nederland en Santiago de gevaarlijkste.

boyke
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

ze doen voor elkaar niet onder op dit moment alleen de Jong is veel slimmer die gebruikt zijn kont en ellenbogen om zijn tegenstanders weg te zetten en op een wijze dat een scheidsrechter dat niet door heeft. Luuk wet zich wel steeds te positioneren en is koppen sterker maar voetballend heeft Giminez weer meer in zijn mars.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen