Schokkend: international van Frankrijk uit selectie gezet vanwege verbod op ramadan

21 maart 2024, 19:35
Foto: © Imago

In Frankrijk is er ophef ontstaan rondom Mahamadou Diawara. De negentienjarige middenvelder van Olympique Lyon is deze week namelijk uit de selectie van Frankrijk Onder-19 gezet, omdat hij weigerde zich te conformeren aan het beleid van de voetbalbond rondom de ramadan.

Op dit moment is de ramadan aan de gang. Dit is de voor moslims heilige vastenmaand waarin zij zich tussen zonsopgang en zonsondergang onthouden van onder andere drinken en voedsel. Diawara, wiens ouders afkomstig zijn uit Mali, volgt als moslim de in de vastenmaand geldende regels en neemt tijdens wedstrijden en trainingen overdag dus geen drinken en voedsel tot zich. Daar is de Franse voetbalbond (FFF) echter niet van gediend.

Artikel gaat verder onder video

Diverse Franse media, waaronder RMC Sport en Le Figaro, melden namelijk dat de FFF van zijn internationals verlangt dat zij tijdens trainingen van de nationale ploeg niet vasten. Diawara werd deze week toen hij zich meldde bij Frankrijk Onder-19 geconfronteerd met dit beleid, maar weigerde zich daarnaar te schikken. De FFF heeft vervolgens besloten om de jeugdinternational naar huis te sturen, zo klinkt het.

Het wegsturen van Diawara zorgt vanzelfsprekend voor geschokte reacties, onder meer op social media. President Philippe Diall van de FFF liet deze week in gesprek met Le Figaro uit over het beleid van de voetbalbond rondom de ramadan en benadrukte dat ‘neutraliteit’ voorop staat bij de nationale ploeg. "De voorwaarden die wij stellen aan de trainingen van onze nationale ploegen, zullen wij niet wijzigen om religieuze redenen”, voegde hij daaraan toe.

Diawara beleeft dit seizoen zijn doorbraak in de hoofdmacht van Olympique Lyon. De negentienjarige middenvelder staat in alle competities op elf wedstrijden in de hoofdmacht van de Franse club. Voor Frankrijk Onder-19 staat de teller inmiddels op drie interlands.

© Imago
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bluesman
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

"De voorwaarden die wij stellen aan de trainingen van onze nationale ploegen, zullen wij niet wijzigen om religieuze redenen” Zo heurt het.

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

👍👍👍👍👍

Ajeto!
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Is het niet gewoon om die jongen tegen zichzelf in bescherming nemen. Topsport gaat slecht op een lege maag. Je heb er als FFF ook niks aan als hij out gaat tijdens de training

Folcwijn
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Klinkt allemaal reuze stoer, maar ik denk dat de Franse bond heel anders praat als Mbappé aan de ramadan zou doen.

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Nee, fransen zijn wat dat betreft behoorlijk streng, en met alles wat er gebeurd in Frankrijk met die religion islam , zal het straks ook bij het A team gebeuren, want ze zijn het behoorlijk beu in Frankrijk.

VandaagOutside
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik begrijp je maar je voetbalt toch om te voetballen niet om te eten? Als dat voetballen niet meer of minder goed lukt dan ja zijn de gevolgen voor de voetballer. Maar iemand op voorhand uitsluiten… lijkt me eerder van toepassing op het meedoen aan een eetwedstrijd tijdens ramadan. Dat gaat inderdaad niet.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja oke dan heb ik dat verkeerd begrepen. Op voorhand iemand uitsluiten is onnodig.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen