Twente-back Joshua Brenet vier weken de cel in: 'Geen reden om rekening te houden met verzachtende omstandigheden'

26 maart 2024, 14:10
Foto: © Imago

De rechtbank in Almelo veroordeelt FC Twente-speler Joshua Brenet tot een celstraf van vier weken omdat hij tot twee keer toe achter het stuur van zijn auto kroop nadat hij zijn rijbewijs had moeten inleveren. De 30-jarige rechtsback krijgt er bovendien nog een taakstraf van 20 uur overheen, die stond nog voorwaardelijk uit na een eerdere veroordeling.

De tweevoudig Oranje-international was zelf niet bij de uitspraak van het vonnis aanwezig. "Tot ongenoegen van de officier van justitie en de rechtbank", schrijft het Algemeen Dagblad. Zo had de politierechter hem graag persoonlijk aan de tand gevoeld over zijn 'rammelende' verklaring: de verdediger zou namelijk hebben laten weten dat hij 'niet wist' dat zijn rijbewijs bij een verkeerscontrole in januari 2023 was ingetrokken.

Artikel gaat verder onder video

Daarom zou Brenet tot twee keer toe 'gewoon' op pad zijn gegaan, terwijl het intrekken van het roze document overduidelijk uit de brieven die hij daarover ontving zou moeten zijn gebleken: "Er is geen enkele twijfel dat hij het niet wist. Dat hij naar de training moest is geen rechtvaardiging om wel te rijden", wordt de rechter door bovengenoemde krant geciteerd.

"Als je toch gaat rijden moet je op de blaren zitten. Hij heeft kennelijk geen oog voor de autoriteiten. Komt op mij over als doorvoetballen na rode kaart. Meneer is geen first offender meer, en komt niet naar de rechtbank om verantwoording af te leggen. Ik zie daarom geen reden om rekening te houden met verzachtende omstandigheden", wordt het vonnis gemotiveerd. Brenet moet vier weken 'zitten' en krijgt dus bovendien nog een taakstraf van 20 uur te vervullen, die hij voorwaardelijk opgelegd had gekregen toen hij in 2021 werd veroordeeld voor het mishandelen van zijn vriendin.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Martin0345
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Hij speelt/speelde niet bij Ajax, dus dan is het niet interessant

Bonzaii
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Dus omdat hij geen Ajacied is, is het meteen geen interessant iets? Gelukkig laat dit zien hoe volwassen jij bent en slim overkomt. Hopelijk zal jij ook een gevangenis- en taakstraf krijgen zodat het niet interessant is omdat jij niet voor jouw clubje heb gespeeld of speelt 👌🏾

Martin0345
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jij snapt mijn comment niet.

infielder
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

free jb

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen