Van der Gijp na afstraffing Ajax: 'Dat jochie kun je toch niet tegen een Premier League-club laten spelen?'

15 maart 2024, 23:45
Foto: © Talpa / Imago

René van der Gijp vindt het eigenlijk niet kunnen dat Kristian Hlynsson door Ajax-trainer John van 't Schip werd opgesteld tegen Aston Villa. De begin dit jaar twintig geworden IJslandse middenvelder is technisch begaafd, maar kon zich fysiek niet meten met de spelers van de nummer vier van de Premier League, zegt Van der Gijp vrijdagavond in Vandaag Inside.

"Dat IJslandse jochie, dat kan je toch niet tegen een Premier League-club laten spelen?", vraagt Van der Gijp zich hardop af in de talkshow. "Ik bedoel: dat ventje heeft een koppie alsof hij veertien is. Daar is op zich niets mis mee, maar die Engelsen denken: 'Wat is dit?', dat kan niet joh." Johan Derksen reageert: "Zo'n Engelsman zegt in dat rijtje in de gang tegen hem: 'Mag jij zolang opblijven?'".

Artikel gaat verder onder video

Van 't Schip
Presentator Wilfred Genee wil vervolgens weten of Van 't Schip de 4-0 afstraffing in Birmingham kan worden verweten. Derksen vindt van niet: "Nee. Johnny is een ontzettend aardige gozer, die heeft als trainer nooit ergens iets gepresteerd", begint de analist. Genee vraagt zich daarop lachend af of dit als compliment bedoeld is. "Dat is toch zo?", vervolgt Derksen echter. "Die heeft nog nooit een elftal beter laten voetballen. Ja in Zwolle even, maar daar ging het ook weer mis", pareert hij een tegenwerping van tafelgast Hélène Hendriks.

Het is wat Derksen betreft dan ook klip en klaar dat Ajax in de zomer op zoek moet naar een nieuwe trainer: "Dit kwam heel goed uit voor hem en voor Ajax, die vielen elkaar in de armen. Voor overbrugging: prima. Maar nu moeten ze heel goed uitkijken wie ze halen, want je moet iemand hebben die iets van de grond af op kan bouwen en die niet alleen maar loopt te zeiken dat hij nieuwe spelers wil. Want het geld zal wel redelijk op zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rudolf21
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Wat zullen ze nog lang na lachen om de godenzoontjes. Wat een slappe hap zeg.

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Rudolf, Net als de Lazio-supporters eerder en die van AS Roma na die huilende Jahanbaksnikt, ach wat een stumperd, waar is mama.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Misschien kunnen we bassie en Adriaan vragen om nog 1 film te maken. Bassie en Adriaan op zoek naar Kapitein Maurice van het zinkende schip.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Mogen KingCrimson en Krotje fungeren als de boefjes vlugge Japie en b100

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Frustratie en wraakzuchtigheid zit diep bij jou als jij weersproken wordt, past bij je club. Als ik jou was zou ik je accountnaam veranderen in Renate21, past ook bij jou ha ha.

Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ach gut, van der Gijp weer met zijn mening, randdebiel eerste klas moet weer oordelen over anderen, en is elf niet verder gekomen dan een par amateurclubs in het buitenland, en wisselspeler bij PSV

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Weggestuurd bij die topclub uit Zuid, Sparta, Xamach Neuchatel, uitgekotst bij PSV door Kraaij Sr. en Gerets en zoals altijd slijmen en vriendjes willen worden bij de ster van dat moment Gullit, Lokeren, Sparta prestatie loos, dat is zijn curriculum en nu vertellen vanuit zijn ivorentorentje hoe het allemaal moet net als bij Manolev.

Jay Fanta
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik moet lachen om het leedvermaak als het om Ajax gaat. PSV moet CL halen omdat ze anders wederom technisch falliet waren met hun schuldenlast maar ook nu moet er rond de 80 miljoen worden afgelost. Feyenoord kon nooit iets kopen wegens chronisch geldgebrek, dat ze nu om Ajax lachen ach ja dat gaat wel vaker uit van 1 zwaluw maakt de zomer en zie nu presteren veel minder dan vorig seizoen.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Veel minder? We hebben nu meer punten dan vorig jaar met aantal gespeelde wedstrijden tot nu toe. En spelen de Finale om de KNVB beker. Worden tweede. En dan spelen we weer Champignons League . Dus al met al het had slechter gekund. Daar weten ze in amsterdam alles van. De eerste 5 jaar sowieso geen Champignons League.en dit jaar mogen ze bidden om Europees voetbal te halen. En chronisch geldgebrek is er altijd bij Feyenoord .Daarom is het ook zo'n knappe prestatie om zonder geld toch nog zover te komen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ja King Jacobus, veel minder en het wordt nog minder.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Champignons League? Geen wonder dat er nooit geld over is.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen