Verweij: 'Het klinkt te gek voor woorden, maar dat wordt ook moeilijk voor Ajax'

15 maart 2024, 18:45
Foto: © De Telegraaf

Mike Verweij denkt dat Ajax nog een hele kluif gaat hebben aan het vasthouden van de huidige vijfde plaats in de Eredivisie. De clubwatcher van De Telegraaf voorziet nog een aantal pittige wedstrijden voor de Amsterdammers, nadat zijn collega Valentijn Driessen zijn verbazing uitspreekt over de in zijn ogen weinig ambitieuze doelstelling die de club zou hebben geformuleerd.

Negen speelronden voor het einde van de reguliere competitie heeft Ajax slechts één puntje voorsprong op de nummer zes, NEC. De nummer zeven op de ranglijst, Go Ahead Eagles, kijkt nu aan tegen een achterstand van drie punten op de ploeg van John van 't Schip. Driessen vindt echter dat de Amsterdammers naar boven moeten kijken, aangezien AZ met zes punten méér dan Ajax op de vierde plaats bivakkeert.

Artikel gaat verder onder video

"Als je ziet hoever Ajax nu is afgegleden, dan geeft dat wel te denken", zegt de chef voetbal van De Telegraaf in de podcast Kick-Off. "Ze denken allemaal nog wel kans te maken op de vijfde plaats. En nog eventueel een goede reeks neer te zetten in de laatste fase van het seizoen. Vijfde plaats en een goede reeks, je moet toch voor de vierde plaats gaan, als Ajax zijnde? Je gaat toch niet consolideren voor de vijfde plaats?", vraagt Driessen zich vertwijfeld af.

Weddenschap
Verweij moet zijn collega daarin gelijk geven, maar ziet dat de realiteit momenteel anders is in Amsterdam: "Dat ben ik wel met je eens, maar ik durf wel een weddenschap met je te maken. Dat Ajax het heel erg moeilijk gaat krijgen voor die vijfde plaats", stelt de clubwatcher. "Ze spelen straks PEC Zwolle-uit en dan, het klinkt te gek voor woorden, maar Go Ahead Eagles-thuis, dat wordt natuurlijk ook lastig", voorziet Verweij. "En dan Twente-thuis en Feyenoord-uit, ik wens ze heel veel succes!"

Zie jij Ajax als vijfde eindigen dit seizoen?

Laden...
1151 stemmen
Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

  • GRATIS
It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Alles stemmingmakerij. Ajax heeft dit seizoen veel alles tegen, toch knap met deze miserabele selectie toch 5e, 6e of 7e te worden. De volgende seizoenen zijn zeker andere clubs aan de beurt.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Miserabel? Er zijn clubs die het met minder moeten doen. ajax heeft spelers die 7 miljoen per jaar verdienen. En voor 150 miljoen hebben gekocht. Ga je schamen man.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Jaaaaa nu komt de aap uit de mouw, altijd al gedacht jaloers op het budget van Ajax, dat dacht ik al te zien aan steeds dezelfde reacties. Feyenoord zou een betere ploeg dan Lazio, AS Roma en Celtic hebben, maar kreeg voetballes. Dag met het handje, wat heb ik genoten zeg.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Geen voetballes gehad hoor dat hebben we gegeven in de betonrot genaamd arena. En daarnaast sprak de hele wereld over het mooie voetbal van Feyenoord. Maar mooi voetbal gaat nu eenmaal niet samen met winnen. Dus liever slecht voetballen en winnen. ajax speelt slecht en wint niet.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

ben zo blij dat wij geen budget hebben. En het toch wel redelijk doen. Toch?. Met niks het maximale halen is vrij knap. Met honderden miljoenen niks halen is ook best knap. Toch?

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sorry King Jacobus, je hebt weer van die prachtige reacties geplaatst, uit wanhoop want ik jou gewoon uitgeluld. Zielig ventje.

Goku
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Alles is moeilijk voor deze club Mike. Ze zijn al blij als ze de bal naar de juiste kleur spelen

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

KC, Die nep Dragon Ball vergeet effe: gelijkspel thuis tg. Fortuna, gelijkspel thuis tg. NEC, gezwijnd tg. Volendam, gelijkspel tg. Twente, voetballes van Twente in de Grolsch Veste en verder van totaal geen betekenis in Europa, volgend seizoen maar weer proberen, zal wel laatste in de groep worden en helemaal weer voor jaren de anonimiteit in net als hun huiszanger Leentje van der Toren.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Revolutie, nog erger en jullie supporters trappen er in dat jatten van het lijflied van de echte topclub FC Liverpool door die Leen van der Tooren met zijn grafstem en 10 tonen te laag, "you will never walk alone" toen ging Jahanbaksnikt nog harder huilen na die slappe penaltyreeks in Rome bij het horen van dit gekwijl.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen