Waanzinnig compliment van Bosz aan Ajacied: ‘Dat gevoel was absurd, ik liep stralend het vliegtuig in’

16 maart 2024, 10:32
Foto: © ESPN

Justin Kluivert kijkt met veel enthousiasme terug op de samenwerking met Peter Bosz. Bosz (momenteel trainer van PSV) werkte in seizoen 2016/17 bij Ajax en haalde de destijds talentvolle Kluivert bij de hoofdmacht. De jonge aanvaller, die op dit moment uitkomt voor Bournemouth, vergeet dit moment nooit meer.

Kluivert wordt door het Algemeen Dagblad gevraagd naar de plus- en minpunten van het spelen in der Eredivisie. “Spelen voor de club waar je van houdt en bent opgegroeid. Het ging zo snel. Een paar wedstrijden met de A1, een paar keer bij Jong Ajax en ik mocht op trainingskamp”, begint de 24-jarige schaduwspits van Bournemouth.

Artikel gaat verder onder video

“Ik vergeet nooit meer dat Bosz me voor de terugvlucht bij zich riep en zei: supergoed gedaan en je blijft vanaf nu bij ons. Dat gevoel was absurd. Ik liep stralend het vliegtuig in”, vervolgt Kluivert. De aanvaller brak in datzelfde seizoen door en kwam tot twintig officiële wedstrijden in het shirt van Ajax. Een seizoen later speelde hij 36 keer voor de Amsterdamse club.

Een minpunt van het spelen in de Eredivisie is voor Kluivert het feit dat hij nooit kampioen is geworden met Ajax. “Dat bijt nog steeds. Ik ben eerlijk: die droom hoop ik nog eens in vervulling te brengen, want Ajax zal altijd de club van mijn hart blijven”, zegt hij tegenover het AD.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze Kluivert zie ik snel bij PSV spelen. Met zn vader was geen succes die kon dankzij zijn leefstijl niet meer voetballen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Zou het misschien onder andere daarom de reden zijn dat ik Bosz -op dit moment- de beste Nederlandse coach vind ? O ja Bosz heeft natuurlijk ook veel in het buitenland geleerd, meegemaakt en weet wat up and down is en is ook daarom gepokt en gemazeld, daar kan geen één andere Nederlandse coach van dit moment aan tippen, te veel middelmaat. Bosz na PSV, bondscoach !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen