Willie Overtoom ziet Feyenoord geluk hebben en meldt zich met duidelijk bericht op X

31 maart 2024, 16:06
Foto: © ESPN

Willie Overtoom heeft in de eerste helft van het duel tussen Feyenoord en FC Utrecht met enige verbazing gekeken naar een beslissing van scheidsrechter Allard Lindhout. De arbiter besloot de Utrechters een strafschop te geven en gaf Quilindschy Hartman wegens zijn overtreding een gele kaart. In de ogen van Overtoom had Lindhout een rode kaart moeten trekken.

"Interessante keuze van Lindhout", begint de oud-middenvelder van onder meer AZ en Heracles Almelo op X. "Als dat een overtreding is, is het toch ook gewoon een rode kaart aangezien het een doorgebroken speler was?", vraagt de oud-voetballer zich hardop af. Het heeft alles te maken met de tripe punishment-regel. Een verdediger die in het strafschopgebied een overtreding maakt en de bal probeert te spelen, ontvangt een gele kaart.

Artikel gaat verder onder video

Als een speler dat niet doet, door bijvoorbeeld een tegenstander vast te houden in het strafschopgebied, wordt normaliter de rode kaart gegeven door de scheidsrechter van dienst. Overtoom is van mening dat Lindhout in het geval van Hartman een rode kaart had kunnen geven, omdat de linksachter in zijn ogen geen poging deed om de bal te spelen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Joey Kooij krijgt het zwaar te verduren tijdens PSV - FC Twente, onder meer van Michiel Kramer

Michiel Kramer haalt uit naar Joey Kooij, na diens controversiële besluit om een doelpunt van FC Twente af te keuren tegen PSV.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De ene geeft hem wel en de andere niet, want tis een duw

jerommeke1973
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Juist, dit moest ook rood zijn. De meeste scheidsrechters durven het niet te geven in de Kuip

Rudolf21
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Willie Overtoom heeft het zwaar met het vernieuwde Feyenoord. Vandaar dat hij Wieffer niks vond, lekker objectief. Willie je gaat het komende jaren nog zwaarder krijgen wens je alle sterkte.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Is Overtoom tegenwoordig de nieuwe bron voor artikelen op FCupdate? Er komen de laatste tijd opeens wel veel artikelen op basis van zijn tweets. Heeft er iemand aandelen? 🙈

Marciano.
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Willy denkt een gat in de markt te vinden >> Willy Weet het Wel << Zelf denk ik dat hij vooral gedreven wordt door afgunst t.o.v. Feyenoord.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Die afgunst lees ik er ook een beetje uit af, maar weet niet of dat klopt.

Henkapestaart
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Dit is een mooi voorbeeld van de triple punisment regel terechte panalty en geel. Rood zou overdreven zijn hier.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Willy je was niet veel bijzonders als prof maar als analist ben je nog slechter…..

boyke
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Wie is Willie Overtoom om een beslissing van een scheidsrechter/ Var tegen te spreken en wie heeft er verstand van voetballen. Hij reageert puur uit dat ze hem nooit bij Feyenoord wilde hebben zo'n slechte voetballer het was en nu is hij als verslaggever nog erger. Ze halen ook iedereen er maar bij die ooit een paar voetbalschoenen aan hebben gehad. Ga spelen man je bent veel erger geweest i je eigen tijd en nooit iets bereikt om ergens een oordeel over te vellen.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Willie ga fietsen met je lulkoek.

Blackie
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

als eerste wens ik hartman heelveel sterkte , want het is verschrikkelijk wat hem is overkomen. Maar inderdaad volgens de regels was het een overtreding. hij kwam van achter in lopen en het was onmogelijk bij de bal te komen, doorgebroken speler ( onderuit halen dus rood ) .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen