Hedwiges Maduro doet daags na historische afgang tegen Feyenoord gewaagde uitspraak over Ajax

9 april 2024, 09:51
Foto: © ESPN

Ajax-middenvelder Silvano Vos liet al weten dat de historische afgang in De Klassieker tegen Feyenoord flink nadreunt in Amsterdam en ook Hedwiges Maduro stapte maandagmorgen met een zuur gevoel uit zijn bed. De assistent van John van ’t Schip stond maandagavond voor de groep bij Jong Ajax. Hoewel de klap van afgelopen zondag zich nog wel even zal laten voelen in Amsterdam, is Maduro ervan overtuigd dat de club er ‘zeker’ bovenop komt.

De oud-speler van onder meer Ajax, Valencia en Sevilla leidde maandagavond eenmalig een wedstrijd van Jong Ajax als onderdeel van zijn UEFA Pro-opleiding. De assistent-trainer van de hoofdmacht heeft de ambitie om in mei het hoogste trainersdiploma in Nederland te halen. Maduro had daarmee, evenals spelers als Julian Rijkhoff en Vos, daags na de oorwassing in De Kuip de kans om de gigantische teleurstelling (deels) van zich af te spoelen. Maar ook met Maduro langs de lijn en naast Vos en Rijkhoff ook Tristan Gooijer, Kian Fitz-Jim en Carlos Forbs in het veld wist Jong Ajax niet te winnen van FC Den Bosch (0-2).

Artikel gaat verder onder video

Teleurstellend natuurlijk, met het resultaat, omschreef Maduro voor de camera van ESPN het gevoel na de nederlaag van Jong Ajax. Het was natuurlijk een hele andere dag dan gisteren (zondag, red.). Dat vond ik nóg pijnlijker. Maar vandaag (maandag, red.) teleurstellend natuurlijk als je verliest. Dat is duidelijk. Maduro stond maandag al met een kater op. Niet goed natuurlijk, dat dreunt wel even door. Ik denk voor iedereen die van Ajax houdt, dus ook voor mij. Dat is heel lastig, maar je moet ook naar de toekomst kijken. We hebben nog vijf wedstrijden met het eerste en we spelen nog ergens voor, dus we moeten de focus daarop leggen. Zondag kunnen we niet meer veranderen. We moeten het wel goed evalueren. We moeten verder. Eén ding kan ik wel zeggen: Ajax komt er zeker bovenop, zo klinkt het.

Ajax speelt zondag in de eigen Johan Cruijff ArenA tegen FC Twente de volgende topwedstrijd. De Amsterdammers zijn door de nederlaag tegen Feyenoord en de overwinning van NEC bij Vitesse de vijfde plaats kwijtgeraakt aan de Nijmegenaren. De achterstand op de ploeg van trainer Rogier Meijer is één punt, terwijl de voorsprong op Go Ahead Eagles en FC Utrecht slechts drie punten is. Na de topper tegen FC Twente speelt Ajax nog tegen Excelsior (thuis), FC Volendam (uit), Almere City (thuis) en Vitesse (uit).

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Groot nieuws aanstaande bij Ajax: 'Drie koppen gaan op zeer korte termijn rollen'

Er gaan op korte termijn nog meer koppen rollen bij Ajax, zo voorspelt Mike Verweij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Niet alleen de A1 maar ook Jong Ajax is rijp voor de sloop en renovatie. Maduro is ook niet geschikt voor elke vorm van coaching, jammer en helaas.

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij zit daar alleen om zijn naam, ze denken dat die gasten het wat scheelt tegenwoordig,

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Krotje, waar baseer je dit dan op. Totaal ongefundeerde kritiek die nergens op slaat. Maduro is assistent en heeft zowel bij het 1e als bij Jong Ajax te maken met helaas voor hen matige spelers.

dilima1966
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Hedwiges Maduro is net als v t schip van Praag de weg kwijt met dit elftal bestuur en trainer s plus assistent gaat het nooit gebeuren

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

kan die gooier volgend seizoen niet naar rkc of willem2,arrogante kwalloopt rond of ie 2 champions leage cups gewonnen heeft

Dropkick
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Maar waarom moet je altijd iets zeggen, het is beter om niets te zeggen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen