'Ajax-assistent Maduro in beeld als hoofdtrainer in de Eredivisie'

9 april 2024, 21:36   Bijgewerkt: 9 april 2024, 21:46
Foto: © Imago

Hedwiges Maduro, momenteel assistent-trainer van Ajax, is volgens Voetbal International in beeld voor het hoofdtrainerschap van Almere City. De 39-jarige oud-international bewandelde afgelopen zomer juist de omgekeerde weg, maar is volgens het weekblad in beeld om Alex Pastoor aan het eind van het seizoen op te gaan volgen.

Afgelopen vrijdag bracht De Telegraaf naar buiten dat Pastoor voorlopig niet van plan is zijn verbintenis, die aan het eind van het seizoen afloopt, te gaan verlengen. De oefenmeester die de Flevolanders afgelopen seizoen voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Eredivisie leidde, zou hopen 'een stap hogerop' te kunnen gaan maken en Almere City toestemming gegeven hebben om naar een opvolger op zoek te gaan.

Artikel gaat verder onder video

De ochtendkrant wist daarbij te melden dat Rick Kruys een van de kandidaten is om het stoeltje van Pastoor komende zomer over te nemen. De voormalig middenvelder kondigde eerder dit jaar aan zijn contract bij VVV-Venlo niet te gaan verlengen, en wordt ook genoemd als mogelijke opvolger van Kees van Wonderen bij sc Heerenveen. Volgens VI is Maduro inmiddels ook een naam die 'veelvuldig rondgaat' in Almere.

Vos
Ajax zou Maduro echter graag binnenboord houden, zij het in een andere rol dan die van assistent-trainer die hij momenteel bekleedt. "De club ziet in hem de opvolger van Dave Vos bij Jong Ajax", weet verslaggever Tim van Duijn te melden. Afgelopen maandag zat Maduro bij dat elftal ook als eindverantwoordelijke op de bank, maar dat hield verband met het halen van het hoogste trainersdiploma. Maduro zou het papiertje in mei definitief binnen kunnen hebben, waardoor hij daarna officieel aan de slag mag als hoofdtrainer in het betaald voetbal.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Man met 90 wedstrijden in Ajax 1 naar voren geschoven als opvolger Alex Kroes

Een deel van de supporters van Ajax hoopt dat hun club een oudgediende aanstelt als opvolger van algemeen directeur Alex Kroes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dexi
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Bij Ajax kan je een baantje krijgen maar niet als hoofdtrainer als je een kleurtje hebt , Ajax 1 is niet voor je weggelegd. Daar is Reiziger ook achter gekomen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen