'Ontzettend laf' Vandaag Inside stevig aangepakt: 'Dán durven ze opeens'

17 april 2024, 23:23
Foto: © Talpa

Vandaag Inside krijgt stevige kritiek van Angela de Jong, vanwege de manier waarop afgelopen week werd omgegaan met Merel Ek. De politiek verslaggever van SBS werd in de uitzending van afgelopen maandag onder meer 'een blaag' genoemd door Johan Derksen, nadat zij vrijdag had aangegeven dat ze de hele week 'met een knoop in haar maag had rondgelopen' naar aanleiding van de uitspraken van Derksen over Kamerlid Habtamu de Hoop.

Derksen veroorzaakte vorige week maandag de zoveelste VI-rel met zijn uitspraken over De Hoop, die door velen als racistisch werden betiteld. Ek zat destijds als bargast in de talkshow, maar zei er op dat moment niets van. Vrijdag keerde de politiek verslaggever voor het eerst na de bewuste uitzending terug in de studio, waarna ze live in de uitzending clashte met René van der Gijp. Derksen meldde daarna dat hij het 'verdomde' zijn excuses te maken voor zijn uitlatingen, aangezien hij zijn opmerkingen niet racistisch bedoeld had.

Artikel gaat verder onder video

Maandag, zonder Ek in de studio, haalde Derksen vervolgens alsnog stevig uit naar de politiek verslaggever. "Ze zat met een knoop in haar maag en ze had de hele week niet geslapen. Dat vind ik niet de kracht van het programma, maar het geleuter van een blaag. Onvolwassen reactie", sprak De Snor toen.

Angela de Jong, televisierecensente en columniste van het Algemeen Dagblad, zegt in de AD Media Podcast 'echt naar' te zijn geworden van de manier waarop Ek maandag werd 'weggezet'. "Als er iemand kritiek heeft aan die tafel, en die uit dat op dat moment, dan gaan ze er nog wel een beetje redelijk mee om. Maar de dag erna kun je erop wachten dat je de volle laag krijgt. Altijd als diegene niet meer aan tafel zit, dan durven ze opeens. En dat vind ik zó ontzettend laf." De Jong ziet bovendien een patroon: "Het geldt altijd voor jonge mensen, en het geldt altijd voor vrouwen. Daar word ik ook wel een beetje zat van, dat zijn degenen die ze dan aanpakken. Dat vind ik echt laf."

"Het is het programma waar je zogenaamd alles mag zeggen, behalve tegen Johan Derksen. Dan mag je niet alles zeggen. Je mag inderdaad zeggen dat je het met hem eens bent, maar je mag vooral niet zeggen dat je een eigen mening hebt en dat je het niet met Opa Derksen eens bent", besluit De Jong het onderwerp.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van der Gijp keert zich tegen twee vaste gasten Vandaag Inside: 'Ik ben allergisch voor ze'

René van der Gijp stoort zich aan twee gasten die regelmatig te zien zijn bij Vandaag Inside.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Frans de Vries
Link gekopieerd!
  89
  + 1
avatar

Het mag toch duidelijk zijn dat Derksen een grote fout heeft gemaakt hij beseft zelf niet eens hoe dom hij is geweest. Hoe je het ook wendt of keert hij kan duizend keer roepen zo heb ik het niet bedoeld. Hoe moeilijk is het nu om sorry te zeggen? Wat hij eigenlijk letterlijk heeft gezegd, zonder het te beseffen, dat is dat een donkere man nooit een Fries kan zijn.

DeWitteBeer
Link gekopieerd!
  255
  + 1
avatar

wat een bullshit, ik ben een geboren suri, dus ook een kleur, nou ik vond het helemaal niet racistisch overkomen. hij heeft gelijk, ik leef bijna mijn hele leven in Limburg stel nu dat ik opeens als zwarte me sterk maak om 18 mlj van onze belasting centen in de Limburgse dialect zou willen steken. Johan heeft gelijk!!, en die de Hoop of hoe die ook heet moet maar opkomen voor zijn eigen volk in Ethiopië en niet hier de toffe uithangen om zieltjes te winnen. en alles wat met hem mee lult kunnen ook allemaal de terering krijgen!!!

Dirk57
Link gekopieerd!
  140
  + 1
avatar

bravo, netjes gezegd

Dropkick
Link gekopieerd!
  118
  + 1
avatar

Hij is ook geen fries hij is een afrikaan .

0laf
Link gekopieerd!
  84
  + 1
avatar

Je noemt jezelf een witte beer, prima. Je praat poep.

Link gekopieerd!
  35
  + 1
avatar

Je praat jezelf dus tegen, een blanke /witte of hoe dat tegenwoordig ook heet geboren in Suriname is dus volgens jou redenatie geen Surinamer omdat hij geen kleur heeft, Dit gezien je opmerking " ik ben een geboren suri, dus ook een kleur "

wilbert van langeraad
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

nou dat is letterlijk gezegd en dat is dan racistisch ??????

Vincent Neyda
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

DeWittbeer. Die naam zegt genoeg. En dat jij het niet snapt is wel duidelijk dit gaat niet om 18mlj. Maar omdat hij een andere kleur heeft. Als witte mensen over hem heen vallen vanwege zijn uitspraak. Dan zeg jij dat jij surinaams bent en dat hem begrijpt. Dan weet ik zekers dat jij stront niet alleen in ogen maar ook in jou oren hebt. En dit al de zoveelste incident is van de snor. Snor zegt alle witte mensen kunnen een Fries. Maar donkere mensen niet. Dus dat is gewoon racisme. Als daar een witte Amerikaan had gestaan. die de Friesetaal helemaal machtig zou zijn. had hij daar over nooit een opmerking gemaakt. Dus is puur een rassen issue voor hem. En ik weet niet als je het in de gaten hebt . Alles dat een kleur heeft krijgt de snor een bittere smaak van. En op zij heupen. Voor een man met een publieke taak. En gestudeerd heeft. En voor de meeste Nederlanders misschien wel intellectueel is komt vaak stront uit zijn mond als het niet het zelfde kleur als de snor heeft. En kun jij in zijn hoofd kijken om te weten wat hij bedoel. Dus kom geen slimme gast uithangen want. Want jouw argumenten zijn niet onderbouw.

Pascal Santegoeds
Link gekopieerd!
  155
  + 1
avatar

Schei toch uit man wat een kansloos geleuter. hier in Nederland mag iedereen zijn eigen mening hebben en zeggen wat ie wil dus Johan derksen ook.

Frans de Vries
Link gekopieerd!
  135
  + 1
avatar

Niet iedereen kan elke avond op de nationale T.V zijn mening geven dat is het verschil. Het is kroegpraat je moet er van houden. Dat hele programma is totale Bulshit zeker met die van der Gijp zodra hij het woord dildo hoort wordt hij wakker en begint gelijk te lachen als een waanzinnige

Peter Hoevenaars
Link gekopieerd!
  86
  + 1
avatar

Johan en Rene kunnen de tering krijgen. Maar ja, dat is mijn mening.

Henk Flohr
Link gekopieerd!
  33
  + 1
avatar

Mee eens. Ik keek er voorheen ook als zodanig naar (kroegpraat), maar heb het er nu wel genoeg van gekregen. Johan eigenwijze oude man en Van der Gijp onvolwassen irritant mannetje geleid door nare Wilfred

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
  111
  + 1
avatar

Ze blazen op deze manier zelf het programma op. Ze zijn het spoor helemaal bijster.

gtsb
Link gekopieerd!
  76
  + 1
avatar

Daarom kijken er na al die hele 'erge' uitspraken nog steeds een mil kijkers . De mensen die steeds maar willen deugen . En overal rascisme etcetc in zien Is een relatief klein groepje ,maar wel actief . De meederheid vindt het allemaal wel meevallen .

Link gekopieerd!
  80
  + 1
avatar

Sinds wanneer is een miljoen de meerderheid in Nederland ? Heeft niets met deugen te maken maar met je opvoeding, dat je laf achter mensen hun rug ineens gaat reageren, echte mannen en vrouwen zeggen het gewoon in je gezicht en zijn niet zo laf als Derksen&co

gtsb
Link gekopieerd!
  31
  + 1
avatar

Ohgut onze vi treurwilgje . 1 miljoen kijkers daar dromen de andere programma's van . Derksen zegt als ze er zit vaak zat iets. Maar goed dat vergeten we fff te melden .

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
  35
  + 1
avatar

Jij kijkt toch oog gtsb? Ik wist het wel, jij bent ook een deugneus, jij bent ook heel actief hier, héél actief.

Link gekopieerd!
  41
  + 1
avatar

Het is niet verbazend dat jij laf gedrag goedkeurt, tenslotte keur je ook geweld tegen vrouwen goed, droevig type. Je lijkt me echt zo genieperig mannetje, grote bek, maar als het er op aankomt snel weglopen. Er zijn trouwens voldoende programma's die dik over de miljoen gaan hoor, misschien eens het journaal bekijken bijvoorbeeld, kan je nog een hoop van leren, al zal je dat wel afdoen als nep nieuws allemaal toch

gtsb
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Beukemap je zegt niet eens te kijken dus kun je dan nooit een mening hebben . Ja dhr reuring ik kijk idd wel regelmatig . Heb dat hier ook al vaak gezegd . Dus je punt is !!??. Verder beukemap je begint steeds over geweld tegen vrouwen . Maar dat doen de heren van vi niet ,en ik ook niet . Ga eens kijken met iemand naast je die wel iets van verstand heeft ,en opmerkingen kan plaatsen . En kom dan maar eens terug .

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Je moet mij niet vragen wat mijn punt is, dat lijkt me wel duidelijk. Ik verwacht een duidelijk antwoord van jou gtsb. Ik meen in jou een redelijk persoon te kennen.

Link gekopieerd!
  26
  + 1
avatar

Moeilijk hoor de Nederlandse taal, ik zeg dat je het goedkeurt en niet dat je het doet, zie je commentaar op het incident in de Kuip met de zwangere vrouw maar terug waarin je schrijft dat ze zelf begonnen is, waarbij ze dus alleen maar opkwam voor haar 80 jarige zieke vader . Daarbij heeft de schoft van der Gijp wel zijn eerste vrouw klappen gegeven lees het boek " Voorgoed genezen van René van der Gijp maar eens. Dus verdiep je eens knul in de materie kom je heel misschien iets intelligenter over

Dropkick
Link gekopieerd!
  75
  + 1
avatar

Het ergste is dat ook dit weer opgeblazen word , Derksen zei het op een manier dat het op mij niet rasistisch overkwam. We moeten dat woord rasisme maar eens uit de grondwet schrappen, kunnen ze het ook niet meer tegen je gebruiken.KLAAR MEE

Keudel85
Link gekopieerd!
  76
  + 1
avatar

Tere zieltjes zijn het. Ik denk dat als je een week niet kan slapen omdat je niet hebt gezegd dat je het niet met zijn uitspraak eens bent, je ongelofelijk zit aan te stellen. Merel kan zichzelf geloof ik ook prima verdedigen en daar hoeft die Angela de Jong met haar bolle kop niet zo zielig over te doen. Zij heeft toch zelf die opmerking niet gemaakt, dus waar maakt Merel zich zo druk om? Stel je niet zo aan.

Link gekopieerd!
  56
  + 1
avatar

Blijkbaar kunnen al die Vi liefhebbers niet lezen, gaat in het artikel dus om de zeer laffe manier van handelen door Derksen&Co door iedere keer te reageren op mensen als die niet aan tafel of aan de bar zitten en daar heeft ze 100 % gelijk in. Geeft wel het niveau van deze figuren en hun aanhangers aan

Frank1965
Link gekopieerd!
  28
  + 1
avatar

Ik ben het zeker niet altijd eens met Derksen en voor maar wat noem jij niveau??? Is dat wat die gasten die in die programma’s zitten en de tere en zielige figuurtjes uithangen en praten over racisme en discriminatie

Link gekopieerd!
  39
  + 1
avatar

Niveau is in dit geval dat je iets in iemand zijn gezicht zegt en niet laf zoals hij meerdere keren doet achter iemand zijn rug, als men dit dus goedkeurt en geweldig vindt dan zijn deze types dus geen haar beter

ThommZzz
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Je mag het tegenwoordig niet meer eens en oneens zijn met eenzelfde persoon. Je bent voor of tegen iets of iemand. Iets daartussenin bestaat niet meer. Zo is de nieuwe wereld. Dat mensen hier al een tijd mee bezig zijn is echt ongelooflijk. Alsof er niks ergers is om ons druk over te maken.

boyke27db
Link gekopieerd!
  49
  + 1
avatar

We leven in een democratisch land en Johan Derksen mag zeggen wat hij wil. Alleen Angela de Jong is een lastig kreng en wijf die overal maar commentaar oplevert maar zelf niets durft te zeggen dan negatieve uitlatingen. Haar eigen overal mee bemoeit en in een zekere rol wil komen bij iemand. Ga spelen Angela en probeer zelf eens een programma te maken kunnen we jou ook eens uit gaan lachen op je belachelijk voorkomen. Die de Hoop komt op voor zijn eigen en dat moet hij weten maar is geen Fries en dan is het schandalig dat er 18 miljoen naar Friesland gaat. Mogen wij ook 18 miljoen krijgen voor Limburgs, Utrechts, Brabants, Bosch dialect. Nee dat is er niet bij. Is Friesland iets bijzonders dan nee alleen de Friese meren. Waarom moeten die Groningers wachten op hun geld terwijl er wel 18 Miljoen naar Friesland kan, schandalig gewoon. En waar het om gaat is nog altijd dat bij VI rake woorden worden gezegd waar de tegenstanders niet tegen kunnen terwijl er in 80% de waarheid wordt gezegd zelf ook onder elkaar.

Theo Kessels
Link gekopieerd!
  64
  + 1
avatar

Johan is een smerige geld wolf Je mag alles zeggen Maar je man meneer Johan niet op z n staart trappen dan wordt die kwaad

Bert Turfboer
Link gekopieerd!
  42
  + 1
avatar

Derksen moet kappen met overal een mening over te hebben. Hij moet van z'n geld gaan geniet die GELDWOLF.

cees peeters
Link gekopieerd!
  57
  + 1
avatar

Derksen vindt dat hij zomaar alles mag zeggen Maar dan moet je ook alles kunnen incasseren. Maar dat is moeilijk voor hem. Altijd wil hij z'n gelijk halen. Heel vaak ook op een achterbakse manier als de persoon in kwestie niet aanwezig is. Hij moet eens een cursus gaan volgen dat er ook normen en waarden zijn.waa rschijnlijk heeft hij dat al bij zijn opvoeding gemist.

Wim Scheerder
Link gekopieerd!
  36
  + 1
avatar

Volgens mij beginnen de heren steeds meer op de muppets te lijken. Allen de beide heren zijn zo respectloos en hebben het zelf niet meer in de gaten. Zal de leeftijd wel zijn

Voetbalfan
Link gekopieerd!
  28
  + 1
avatar

Ik begrijp het al jaren niet dat er zo veel mensen naar dat k..programma kjjken. Ik kijk zelf nooit meer en op FCU geeft dit altijd de meeste reacties. Voor mij echt onbegrijpelijk.

Joke gijse
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Je bent een fries of niet een fries ben je en kan je niet worden ongeacht de huidskleur je bent een fries en dat blijft je ik ben in Delft geboren in 1977 verhuisd naar een dorp maar je blijft een buitenstaander ik snap dat Derksen het zo bedoelde je bent het of niet mijn kinderen zijn in Rotterdam in het ziekenhuis geboren ook al zijn ze hier in het dorp opgevoed ze blijven Rotterdammer

DeWitteBeer
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Olaf, mijn kroeg heeft de naam De Witte Beer, iedereen kent mij onder die naam. ben er wel trots op, msg dat dit jou poep even aan het denken zet

Driwes
Link gekopieerd!
  27
  + 1
avatar

Man man man waar maken ze zich druk om. Als ik in Mexico ben noemen ze mij een gringo. Denk je nou echt dat ze als een belediging zien en je het daarom niet meer mag zeggen. Het is alleen in dit bekrompen westen waar niets meer mag. Als ik morgen in Afrika loop dan is de kans op een overval of nog erger ontvoering enorm groot omdat ik blank ben. Maar hier mag het allemaal niet meer. Je mag zelfs niet als Native American rondlopen of met een kimono want dat is discriminatie in dit verrotte land. Houd nou toch eens op man. Stelletje hypocrieten.

Mikelan
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Even los van de opmerking van Bromsnor over de Hoop. De Jong heeft gewoon gelijk. Brompot Snorremans kan niet tegen kritiek. Dan gaat hij puffen hijgen en krijgt hij een rode hals. Voorbeeld, Angela de Jong was aan tafel verbaal veel sterker dan Snorretje Rozewater. En dat pikt het Blues mannetje niet. Merel heeft gelijk nat als Sam. En over Gijpie giechel wil het niet hebben.

Adriaan Bert de Velde Harsenhorst
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Fries is een etnische aanduiding. Om Fries te zijn moet je in Friesland geboren zijn. Racisme bestaat helemaal niet. Er is maar één ras mensen op aarde. Anti Semitisme bestaat ook niet. Op een paar inboorlingen na heeft iedereen wel een beetje bloed van Sem. Transgenders bestaan óók niet. Dat is genetisch bepaald. Verder is VI gewoon een ordinaire poppenkast voor het plebs. Net zoals de NPO en al het andere volksvermaak. Met name de politiek in Den Haag en het Koningshuis. Neo liberale kaalslag. Zowel financieel als moreel. Dat is Nederland, get over it. Op de Zuidas regent het Bugatti Veyrons en 80 percent van de bevolking verdient te weinig voor een fatsoenlijk bestaan. Dat heet trickle down economy. Brood en spelen. Slecht onderwijs, slecht voedsel, slechte lucht en water kwaliteit. Een ongezond volk is makkelijker te overheersen. Over nog een paar jaar staat half zwart Afrika voor de deur van het ECB IMF BIS WeF paradijs Europa vanwege de opwarming van de aarde. U zult niets meer bezitten en gelukkig zijn. Ondertussen gaat het uitroeien van het Gentiles subhuman klootjesvolk gewoon zijn gangetje overal ter wereld. Zoals een native American zei: 'You can't eat money'

tz
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

TOP die Angela.......de linksback van Veendam, prof Derksen is gewoon net zijn autoritaire pappie.

Henk Flohr
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Vrijheid van meningsuiting, dus ook voor Johan..... Maar.... Hij kletst soms eigenwijs uit zijn nek. Een vervelend oud mannetje geworden die zegt zich overal niets van aan te trekken, maar o wee als hij commentaar krijgt wat hem niet bevalt. Het is een nare man aan het worden waarnaar ik sinds zomer vorig jaar niet meer op afstemt.

Leon Brink
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Ik word er moe van. Je mag hier niks meer zeggen, of ze beginnen te zeiken. Een zwarte word nooit wit, en een witte nooit zwart. Wij Nederlanders worden vet gediscrimineerd. Als een blanke man iets zegt word bijna gelijk zijn kop eraf gehakt. Ik zou zeggen Johan vooral zo doorgaan. Nergens voor buigen. Niet meedoen aan die woke shit

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen