Arteta geeft Koeman en Oranje meer duidelijkheid over de blessure van Jurriën Timber

12 april 2024, 15:52
Foto: © Imago

Jurriën Timber is dicht bij zijn rentree na maanden aan blessureleed. Dat heeft Arsenal-trainer Mikel Arteta laten weten op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Aston Villa. Daarmee kan de verdediger mogelijk op tijd voor het EK weer minuten gaan maken.

“Hij heeft nog wel wat stappen te zetten”, begint Arteta over de fitheid van Timber. “Hij moet op zijn minst een wedstrijd voor onder 21 spelen en hij zal ook binnenkort een interne wedstrijd meedoen. Hij heeft aan alles op de trainingen meegedaan. Nu is het zaak hem wedstrijdfit te krijgen door hem wedstrijden te laten spelen, want dat is anders dan alleen trainen.”

Artikel gaat verder onder video

Timber staat al sinds afgelopen zomer aan de kant met een gescheurde kruisband. De verdediger, die in juli voor veertig miljoen euro van Ajax naar Arsenal vertrok, speelde pas twee duels voor zijn nieuwe club. In de wedstrijd om het Community Shield tegen Manchester City speelde hij zonder problemen mee, maar in zijn eerste Premier League-wedstrijd tegen Nottingham Forest sloeg het noodlot toe. Na vijftig minuten moest de Nederlander zich laten vervangen en sindsdien kijkt hij toe.

De boodschap van Arteta is goed nieuws voor Ronald Koeman en Oranje. Hoewel Timber onder de huidige bondscoach alleen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk minuten maakte, zou hij kunnen profiteren van de blessures van Quilindschy Hartman en Nathan Aké. Zonder dat tweetal is alleen Daley Blind een serieuze optie voor de linksbackpositie. Met de terugkeer van Timber zou Koeman daar nog een optie bij krijgen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van der Gijp keert zich tegen twee vaste gasten Vandaag Inside: 'Ik ben allergisch voor ze'

René van der Gijp stoort zich aan twee gasten die regelmatig te zien zijn bij Vandaag Inside.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen