Boulahrouz ziet speler met nul interlands als vervanger Hartman: 'Ik dacht niet aan hem, maar nu wel'

1 april 2024, 21:11
Foto: © Rondo

Khalid Boulahrouz ziet in Ian Maatsen een mogelijke vervanger van Quilindschy Hartman op de linksbackpositie bij Oranje. Een ernstige knieblessure heeft voor Hartman een streep gezet door zijn EK-deelname, waardoor bondscoach Ronald Koeman moet nadenken over andere opties.

De keuze is beperkt, want ook Tyrell Malacia is momenteel niet inzetbaar. “De enige die het zou kunnen doen, is Blind, Wie is er nog meer?”, vraagt Ruud Gullit zich maandagavond af bij Rondo. Daarna laat Boulahrouz de naam van Maatsen vallen. De 22-jarige Maatsen wordt sinds januari door Chelsea verhuurd aan Borussia Dortmund en is daar basisspeler.

Artikel gaat verder onder video

“Het ligt eraan wat je wilt. Wil je een aanvallende linksback die eroverheen dendert en steeds de achterlijn haalt? Ik dacht er niet aan, maar nu de positie vrijkomt, denk ik aan Maatsen”, aldus Boulahrouz. “Ik zag hem laatst tegen Bayern München spelen. Hij speelde heel erg sterk.”

Maatsen zat in oktober bij de selectie van het Nederlands elftal, maar heeft nog niet gedebuteerd. Gullit: “Koeman gaat hem zeker bekijken. Het is nog wel de vraag of we met drie of vier verdedigers gaan spelen. Daar zal het ook van af hangen.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Studio Voetbal valt stil na dramatisch nieuws in de uitzending

Je kon een speld horen vallen in de uitzending van Studio Voetbal, na het nieuws over Quilindschy Hartman. "Echt triest, heftig", zei Ibrahim Afellay.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen