VEB fileert Ajax om handelen rondom Kroes: ‘Geen reden om hem titulair te laten zijn’

30 april 2024, 18:40
Foto: © Imago

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) vindt de oplossing van Ajax om Alex Kroes aan te stellen als titulair technisch directeur niet de juiste. Ze zijn namelijk van mening dat de rol te belangrijk is om slechts titulair te benoemen.

De eerder geschorste Alex Kroes werd vorige week door Ajax weer in de armen gesloten en benoemd tot titulair technisch directeur. Daarmee is hij op papier een normale werknemer van Ajax en heeft hij niet de bevoegdheden die een technisch directeur normaliter heeft. Geen goede situatie, geeft directeur van de VEB Gerben Everts aan in gesprek met Trouw.

Artikel gaat verder onder video

“Het is prima dat er nu een nette oplossing is gevonden, maar er is geen enkele reden om hem titulair te laten zijn”, stelt Everts. “Iemand die zo’n belangrijke rol heeft bij een club als Ajax moet gewoon statutair benoemd zijn. Je kunt niet zeggen dat het bestuur van Ajax niet gaat over technische zaken. Het bestuur draagt een collectieve verantwoordelijkheid.”

Op 21 mei staat er bij Ajax een buitengewone aandeelhoudersvergadering (BAVA) op de planning. Hierop gaat de VEB de onvrede over de situatie uiten, laat Evers vast weten. De Amsterdammers hebben eerder aangekondigd dat het punt over het ontslag van Kroes niet meer op de agenda staat op de BAVA, maar dat kan volgens Evers helemaal niet. Punten van de agenda halen moet namelijk met goedkeuring van de leden gebeuren.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Ik ben bij Alex Kroes thuis geweest, ik heb hem hoog zitten’

Steun voor Alex Kroes van een oud-speler van Ajax. "Als hij weer structuur kan krijgen in die club, dan gaat hij straks ook als gevierd man naar buiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Iedereen doet zijn plasje en daarna is het weer klaar met de meninkjes.

Dropkick
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

En maar haten en haten.....🤮🤐

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze zoeken het maar uit. We worden er gek van !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen