Seedorf komt met heel duidelijk antwoord op veelgestelde vraag over Ajax

4 april 2024, 08:56
Foto: © AT5

Clarence Seedorf sluit een terugkeer bij Ajax in de toekomst weliswaar niet uit, maar benadrukt dat er voorlopig geen sprake van is dat hij aan het werk gaat in de Johan Cruijff ArenA. De huidige nummer vijf van de Eredivisie is op zoek naar een nieuwe algemeen directeur, technisch directeur én hoofdtrainer, maar heeft (nog) geen lijntje uitgegooid richting Seedorf. De viervoudig winnaar van de Champions League vertelt niet te zijn benaderd door Ajax.

De Amsterdammers smachten naar het einde van dit seizoen. Ze waren er na een teleurstellend afgelopen seizoen alles aan gelegen om zich te revancheren, maar het ging in de huidige jaargang al snel van kwaad tot erger. Ajax ligt al sinds december uit de beker, is sinds vorige maand uitgespeeld in Europa en bezet in de Eredivisie de vijfde plaats. Het zal de komende weken nog alle zeilen moeten bijzetten om de play-offs voor Europees voetbal eventueel te kunnen ontlopen. Nou, veel… Ik volg de algemene informatie, wedstrijden. Zeker weten. Ik ben opgegroeid binnen Ajax, dus alles wat er gebeurt bij de club, dat volg je, reageert Seedorf in gesprek met AT5 op de vraag in hoeverre hij de ontwikkelingen in Amsterdam op de voet volgt.

Artikel gaat verder onder video

“Je hoopt altijd dat dingen gewoon goed kunnen gaan voor de club, maar net zoals in het leven heb je soms te maken met mindere momenten”, vervolgt de voormalig Oranje-international. Volgens Seedorf is het juist op die momenten belangrijk om ‘samen te blijven’ en om ‘rustig te blijven’, zodat je ‘dingen’ kunt oplossen. De naam van Seedorf werd dinsdag vlak na het nieuws over de schorsing van Alex Kroes door supporters naar voren geschoven als nieuwe algemeen directeur, maar volgens de oud-middenvelder zelf is een terugkeer voorlopig niet aannemelijk. “Dat zou best weleens kunnen”, reageert hij op de vraag of hij in de toekomst zou kunnen terugkeren. “We kunnen niet weten wat er in de toekomst gaat gebeuren, maar voorlopig is daar geen sprake van.”

Seedorf durft om die reden niet te zeggen in welke rol hij eventueel aan de slag zou gaan bij Ajax. “Nee, ik zeg net dat ik niet weet hoe ik in de toekomst zou moeten kijken. Ik zeg altijd dat alles in het leven kan gebeuren.” Op de vraag of Ajax hem al eens heeft benaderd, reageert Seedorf stellig: “Nee.” Maar de club mag hem zeker bellen. “Iedereen kan altijd bellen, maar dat is denk ik even niet relevant. Ik denk dat Ajax genoeg te doen heeft om te focussen op wat er gedaan moet worden en ik hoop dat de club heel snel rust kan vinden. Dat zou goed voor de club zijn, goed voor het Nederlandse voetbal en goed voor de toekomst van de club. Er zijn zoveel grote clubs die weleens door een mindere periode gaan. Maar het is belangrijk dat je wanneer je in een mindere periode zit in het leven, dat je dan juist samen blijft, rustig blijft en dingen goed probeert op te lossen.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Welke straf hangt Alex Kroes boven het hoofd om handelen met voorkennis?

Alex Kroes wordt niet alleen geschorst door Ajax, maar moet ook vrezen voor strafrechtelijke vervolging.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Met alle respect voor Seedorf als voetballer maar behalve zijn internationale bekendheid en netwerk zie ik niet echt een toegevoegde waarde van hem in welke rol dan ook. Ik denk dat hij zichzelf overschat net zoals bij v. Basten, Gullit en anderen oud prof voetballers is gebleken. Een goed paard maakt nog geen goede ruiter

Goku
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Mee eens

Kobus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beter een moeilijke vak/clubman dan een buitenstaander zonder AJAX DNA

tino81
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Al die reacties hier. Gelukkig zie ik nu een grote groep opstaan voor Seedorf en Kluivert. Maar dan ook reacties als de beste man moet geselecteerd worden, dit en dat om Seedorf te vermijden? Vraag je jezelf af of je dat criterium ook heb gesteld voor alle posities de afgelooen 15 jaar bij De Boer, Blind, Van Basten, Kroes, Koeman, Steijn, Schreuder, een Duitser Mislintat,.. De lijst is lang, allen hebben ze duizend volle leerkansen/leergeld gekregen en 1000x falen. Het kwaliteitsexcuus gaat gewoon niet meer op. Seedorf en Kluivert verdienen een kans, bovendien ze waren de as van het kampioenen elftal van Ajax, de iconen van de sfgelopen 30 jaar en de rest heeft hun lobby positie aan hun te danken. Ze kunnen in de internationale voetbalwereld meer aanzien creeren en verbinden dan een directeur uit het kleine wielrenner wereld. Deze jongens verdienen ook eerlijke clean volle kansen maar helaas gebeurd dat altijd wanneer de koek op is en een bende is achter gelaten. Mijn verwachting is dat Van Gaal en Van Praag hun ethische verantwoordelijkheid nemen, het kan gewoon niet, een kip zonder kop die in de positie op voorhand aandelen koopt wel aanstellen voor de positie AD terwijl Seedorf het ethisch als een van de weinig Ajaxieden en succesvol, en het wel voor elkaar heeft. Nederland is schaamteloos met een gebroken moraal, dit hoort toch thuis bij Amnesty! Ethiek=Kwaliteit.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ze wilden Seedorf niet ze wilden perse Huntelaar ok kan.... Daarna wilden ze Mislintat ok kan .... nu heb je je Mislintat gehad blij??? Seedorf moet gewoon ergens anders aan de slag gaan als je jezelf in een andere functie bewezen hebt gaan er meer deuren open , als je na de zoveelste schandaal nog niet gebeld wordt gewoon laten gaan .

Laurens1
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Het aanstellen van Seedorf of Kluivert naar aanleiding van hun prestaties op het veld, bij een beursgenoteerde onderneming, hoe naïef kun je zijn. Reeds eerder las ik iets hier over een donker scenario, laten we hier verre van blijven als Ajax zijnde!

Vito
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Wat heeft Seedorf gepresteerd als TD? juist niets en als trainer was het geen succes. Het was een zeer goede voetballer die de mooiste prijzen heeft gewonnen bij verschillende clubs. Misschien moet hij iets aan zijn arrogante houding doen.

CG
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Zelf denk ik dat hij het niet gaat worden. Mijn mening zegt dat hij er niet voor geschikt is!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen