Coach vrouwenteam Santos stapt op na negentien (!) aantijgingen van grensoverschrijdend gedrag

16 april 2024, 12:36
Foto: © Imago

Kleiton Lima, trainer van het vrouwenteam van FC Santos, is opgestapt nadat hij beschuldigd werd van pesterijen en intimidaties. Twee weken geleden werd hij opnieuw aangesteld, maar nu heeft hij zelf alweer de handdoek in de ring gegooid. Vanuit de gehele competitie protesteerden speelsters tegen deze trainer van de club waar Pélé voetbalde.

Sinds vorige week protesteerden speelsters in Brazilië onder het motto: ‘Ze zullen ons niet doen zwijgen’. Braziliaanse media kwamen naar buiten met het nieuws dat er negentien anonieme beschuldigingen waren aan het adres van Lima. Tijdens de wedstrijden waren er ook verschillende protesten van de speelsters waar te nemen.

Artikel gaat verder onder video

Zo deden de vrouwelijke voetballers allemaal één hand op hun oor als protest, en draaiden de speelsters met nummer negentien op de rug om naar de camera, refererend naar het aantal anonieme beschuldigingen. “Het is een persoonlijke beslissing van de coach om zijn integriteit, die van zijn familie en die van de club te beschermen”, zo laat Santos weten op maandag.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van der Vaart verrast: 'Nooit gedacht dat hij zou ver zou komen, ik vond hem gewoon niet zo goed'

Rafael van der Vaart is verrast door de ontwikkeling van een speler tegen wie hij elf jaar geleden zelf voetbalde.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen