Derksen, Van der Gijp, Genee en De Mol zwijgen massaal in aanloop naar Vandaag Inside

10 april 2024, 18:46
Foto: © Vandaag Inside

Johan Derksen, René van der Gijp, Wilfred Genee en medewerkers van Talpa zijn sinds woensdagmiddag onbereikbaar voor journalisten om te spreken over de ophef die is ontstaan na de uitlatingen van Derksen in Vandaag Inside over Kamerlid Habtamu de Hoop. Volgens Derksen is De Hoop, die door een Fries stel werd geadopteerd toen hij acht maanden oud was, 'geen Fries'. Het zorgde woensdag voor ophef.  
 

In de uitzending van Vandaag Inside sprak Derksen dinsdagavond zijn ongenoegen uit over het nieuws dat demissionair minister van Binnenlandse Zaken Hugo de Jonge een bedrag van achttien miljoen euro uittrekt voor het bevorderen van de Friese taal. De Hoop, Kamerlid van PvdA-GroenLinks, toonde zich juist wel blij met het nieuws. “Hij staat toch uit z'n nek te lullen”, antwoordde Derksen na het zien van een interview met De Hoop. “Iemand die in Friesland geboren is, heeft het recht om daar zo over te praten. Hij is toch geen Fries, kom op zeg. Ik ben toch ook geen Surinamer?”

Artikel gaat verder onder video

De uitspraken van Derksen hebben voor ophef gezorgd. De Snor wordt door de nodige mensen, waaronder veel Nederlandse politici, racisme verweten. Derksen gaf woensdagochtend een korte reactie in het Algemeen Dagblad over de veelbesproken uitzending, maar is de rest van de dag al onbereikbaar. Ook Van der Gijp en presentator Genee willen journalisten niet te woord, zo schrijft NU.nl. 

De drie hoofdpersonen van Vandaag Inside, die woensdagavond ongetwijfeld op het incident zullen terugkomen in een nieuwe aflevering van het programma, zijn niet de enige die weigeren te reageren op vragen van de pers. Ook woordvoerders van Talpa en Talpa-baas John de Mol waren voor het ANP onbereikbaar voor commentaar.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Derksen ‘boos’ op Genee na harde aanvaring in Vandaag Inside: ‘Meteen naar huis gegaan’

Wilfred Genee en Johan Derksen kregen het live tijdens de uitzending van Vandaag Inside aan de stok over Jodenhaat. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed gedaan guys , die journalisten zorgen alleen voor problemen , dus 👍

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Het is ook weer een hoop (🤣) ophef om niks . Het is een praatprogramma waar men over van alles praat en waar meningen gevraagd en gegeven worden . Het ging over de velen miljoenen die friesland krijgt voor hun taal. In deze tijd en daar ben ik het met derksen mee eens ,is dat natuurlijk belachelijk . Dan komt die de hoop idd met heel veel onzin . En dan geeft derksen daar zijn ongezouten boze mening over . Nou nou wat erg ,er mag tegenwoordig niks meer gezegd worden De deugertjes pakken het weer op en we hebben een rel . Prima dat ze niet reageren op de overdreven ophef .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen