Feyenoord heeft niet genoeg aan veertien minuten blessuretijd tegen FC Volendam

4 april 2024, 20:53   Bijgewerkt: 4 april 2024, 21:06
Foto: © Imago

In een zeer matige wedstrijd heeft Feyenoord Volendam niet weten te verslaan (0-0). Tegen de hekkensluiter was Feyenoord geen schim van zichzelf. Na een abominabele eerste helft voerden de Rotterdammers in het matige tweede bedrijf de druk op, maar door een gebrek aan nauwkeurigheid bleven doelpunten uit, zelfs in de veertien minuten durende blessuretijd. Zo verspeelt de ploeg van Arne Slot kort na het verlies van PSV zelf onnodige punten.

Met een gelijkspel tegen Almere City (1-1) greep FC Volendam een punt, maar handhaving lijkt voor de ploeg van Regilio Simons ver weg. Met nog zeven wedstrijden voor de boeg bedraagt de achterstand op nummer zestien Excelsior acht punten. Een resultaat tegen Feyenoord leek dan ook een schier onmogelijke opgave. De Rotterdammers wonnen afgelopen speelronde van FC Utrecht, maar zagen Quilindschy Hartman wel geblesseerd uitvallen. Na onderzoek werd duidelijk dat hij er langdurig uit ligt en ook het EK moet missen.

Artikel gaat verder onder video

De 22-jarige linksback zal op een tv-scherm hebben gezien dat zijn ploeg in de beginfase veel balbezit had, maar weinig gevaar stichtte. Ondanks een snelle progressie richting het strafschopgebied werden er in de eindfase niet de juiste beslissingen gemaakt, waarbij Quinten Timber grossierde in balverlies. Schoten waren er wel, maar het vizier van Santiago Gimenez en Igor Paixao stond in de openingsfase nog niet op scherp. Ondertussen leunde Volendam zoals gebruikelijk op de counter. Feyenoord liet daarvoor de nodige ruimte, maar de eerste twee maal bleef een kans achterwege. Driemaal was echter scheepsrecht: Vivaldo Semedo schermde de bal goed af, maar ramde de bal na het uitschakelen van twee Feyenoord-verdedigers op de paal.

Kort daarna was het de beurt aan de bezoekers. Na een snelle uitbraak stuitte Gimenez op Mio Backhaus, waarna hij de rebound hoog over schoot. De ploeg van Arne Slot bleef in het restant van de eerste helft dominant, maar was verre van scherp. De Rotterdammers leken met het hoofd reeds bij de Klassieker te zitten: zo liet Thomas Beelen zien nog veel te leren te hebben, liep Yankuba Minteh te bal in zijn overmoed meerdere malen over de zijlijn en werden de nodige passes eenvoudig onderschept. Het lage tempo werd nog verder gereduceerd door het vele tijdrekken van FC Volendam bij (mogelijke) blessures. Zo was het voor de supporters nauwelijks spectaculairder dan het kijken naar drogende verf.

Kort voor rust kwam daar echter verandering in. Het begon met een zacht schot van Minteh dat gekeerd werd door Backhaus. Even later waren zowel Gimenez als Paixao in een scrimmage dichtbij, maar zij zagen hun pogingen geblokt worden. Aan de andere kant liftte Semedo de bal op het dak van het doel, terwijl de Portugees jeugdinternational eerder verzuimde zijn ploeggenoot Darius Johnson een open kans te gunnen. De Engelsman was kort na rust opnieuw verantwoordelijk voor Volendams gevaar, maar daarna was het enkel Feyenoord dat nog druk uitoefende.

Het voetbal was nog steeds verre van goed, maar door de groeiende ruimtes kon er makkelijker worden gecombineerd en kregen de bezoekers een aantal kansjes. Paixao kreeg zowel een afstandsschot als een vrije trap echter niet tussen de palen, terwijl een vallend schot van Gimenez eenvoudig werd gepakt door de Volendamse keeper. De negentienjarige doelman ontplooide zich in de slotfase tot man of the match voor de tijdrekkende thuisploeg, want bij de nodige scrimmages bracht hij effectief redding. Doordat Feyenoord ook een gebrekkige afronding had, bleven doelpunten ook in de 14(!) minuten extra tijd uit. Daarmee krijgt Feyenoord in aanloop naar de Klassieker een flinke dreun.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Feyenoord grijpt mis: ‘Hij is onbetaalbaar geworden, volgend jaar speelt hij bij een topclub’

Süleyman Öztürk voorspelt: 'Vanaf volgend seizoen gaan we hem bij een topclub zien. Hij gaat een transfer maken, dat kan niet anders.'

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ik dacht eigenlijk dat ze wel zouden scoren in 14 minuten blessuretijd, maar dan mag je je wel achter je oren krabben

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Soort van derde helft.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

kansen genoeg ook wat geluk dat we goed wegkwamen met de counters . Had wel minimaal 1 goal verwacht vandaag zat het niet mee. Kan gebeuren ... Op naar de volgende wedstrijd!

Klantenservice
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Wat een belachelijk slechte wedstrijd. Dat moet zondag echt vele malen beter, anders ga je er genadeloos af tegen Ajax.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Valt wel mee, Feyenoord speelt thuis en Ajax is een rommel dit seizoen. 0,0 excuus voor Feyenoord om niet met grote cijfers te winnen

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gabrielle zondag is een wedstrijd opzich . Dus 0,0 excuus om niet met veel te winnen voor ons ???. Er zijn zat klassieker die bewezen hebben dat vorm en punten niet alles zeggen . Klantenservice heeft gelijk. Speelt Feyenoord zoals vandaag kan het van iedereen verliezen . Nu denk ik wel dat het zondag qua mentaliteit/scherpte goed zit . Maar toch .

Klantenservice
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

@Gabrielle Ben ik niet met je eens. Ik heb de wedstrijd gezien, het was echt heel slecht. Het is geen excuus, maar een observatie. Als ze op hetzelfde lage tempo, met dezelfde lage intenisteit spelen, dan gaan ze niet winnen. Dat Ajax geen goed seizoen heeft, betekent niet dat Feyenoord automatisch met 'grote' cijfers moet winnen. Feyenoord staat 2e, maar de stand verbloemd naar mijn mening wel een beetje het spel. Best een aantal winstpartijen hadden geen goed spel. Dat je dan de winst naar je toe trekt is knap, maar laat ook zien dat ze niet gemakkelijk winnen. Psv doet dat dit seizoen over het algemeen wel. Een wedstrijd als Feyenoord tegen Ajax is echt een wedstrijd opzich. Je zag dat bijvoorbeeld ook aan de 1-1 van Ajax - PSV. Ajax een rommelig seizoen, PSV een top seizoen, en toch gelijkspel. In dat soort wedstrijden is alles gewoon mogelijk. Dat Feyenoord gaat winnen, is geen gegeven. Dat is geen excuus, dat is een reële blik op basis van observaties van dit sport wedstrijden.

Kramer
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Gewoon echt slecht, scheelt voor Feyenoord dat Ajax ook niets is en met de kuip er dan achter kunnen ze misschien nog wel winnen.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Enige dat ik kan bedenken : hoe dan? 10 schoten op doel gehad, kansen genoeg, en het zat er gewoon niet in.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Gewoon heel slecht . Waren al bezig met zondag . Timber normaal strijden en vechten ,nu bang voor een gele kaart en schorsing . Volendam speelde vreselijk ,maar verdiende het punt .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen