Go Ahead Eagles komt met verwijt aan geschorste Ajax-directeur Alex Kroes

4 april 2024, 23:48
Foto: © Imago

Alex Kroes had ook in zijn periode als grootaandeelhouder van Go Ahead Eagles (2019-2022) al aandelen van Ajax. Later, toen Kroes voor AZ ging werken, had hij die aandelen nog steeds. Daarmee overtrad hij de regels van de KNVB. Namens Go Ahead reageert algemeen directeur Jan Willem van Dop.

Van Dop noemt het 'logisch' dat de KNVB een onderzoek start, zoals eerder op de donderdag bekend werd. "Want wij hebben zelfs in onze statuten staan dat je geen aandelen mag hebben van een collega-bvo in Nederland of Europa."

Artikel gaat verder onder video

Volgens de algemeen directeur had Kroes daarvan op de hoogte moeten zijn. "Ja, hij had dit moeten weten. Het gaat er dan om hoeveel informatie je prijsgeeft aan collega's. Dit is nooit ter sprake gekomen."

De ontwikkelingen in Amsterdam bedroeven Van Dop. "Ik vind het echt heel erg jammer voor hem, wat er nu gebeurt. Ik had namelijk echt het gevoel dat hij het bij Ajax op de rit zou kunnen krijgen, dat heb ik altijd gezegd."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Michael van Praag is spijkerhard voor Alex Kroes wegens plegen van vermeend strafbaar feit

Michael van Praag reageert op het nieuws rondom Alex Kroes, die door de Raad van Commissarissen van Ajax per direct geschorst is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vraag is, en dat is gewoon serieus, kan dit ook nog gevolgen hebben voor AZ, en voor Ajax, beide als club? Als hij al zolang de regels heeft overtreden en gewoon voor beide clubs (Ajax minder naargoed) werk heeft verricht?

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach Jan Willem van de Dop, onze tennisser welke dacht ooit ver hier mee te kunnen komen, maar helaas. Jij bent een zielig haantje welke iemand graag nog een trap nageeft. Karma is a bitch dat ondervindt jij nog wel! Je tijd bij Feyenoord was ook weinig succesvol, anders eindig je niet bij een dorpsclub.

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Normaliter reageer ik niet op plebs, prijs je gelukkig nu Maupje

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen