Groot nieuws uit Volendam: einde van dorpssoap tussen club en Team Jonk lijkt nabij

18 april 2024, 13:20
Foto: © Imago

FC Volendam en Team Jonk hebben de vredespijp gerookt, zo meldt De Telegraaf donderdagmiddag. De vissersclub en de entourage van de voormalig succestrainer hebben een akkoord bereikt over het slepende conflict. Voormalig voorzitter Piet Kemper is er als bemiddelaar in geslaagd om FC Volendam en Team Jonk de vredespijp te laten roken, zo melden bronnen aan De Telegraaf.

Jonk en zijn team doen water bij de wijn en treffen een regeling voor de vier ZZP’ers (Michel Hordijk, Freek de Boer, Patrick Oudejans en Rick Menick), die na het gedwongen vertrek met lege handen stonden. Voor beide partijen bleek dit een gunstige uitkomst. FC Volendam blijft een ‘fiks bedrag’ bespaard, terwijl Team Jonk niet naar de rechter hoeft te stappen. De voetbalclub ziet af van een hoger beroep in de eerdere rechtszaak, waarin Jan Smit en Team Jonk gelijk werden gesteld.

Artikel gaat verder onder video

Een mondeling akkoord wordt door beide partijen momenteel op papier gezet. Woensdagavond werd het akkoord al met een afvaardiging van de Hek-side, de zogenoemde harde kern van Volendam, gedeeld.

Ook de uitspraken over het ‘financiële wanbeleid’, onder Smit worden rechtgezet. De voormalig voorzitter werd beschuldigd van een financiële malaise bij de club, maar Smit voorspelde destijds al dat het operationeel tekort na dit seizoen weggewerkt zou worden door transfers van Micky van de Ven, Derry John Murkin en Carel Eiting. Er zou geen enkele reden tot paniek zijn voor Volendam.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van der Vaart verrast: 'Nooit gedacht dat hij zou ver zou komen, ik vond hem gewoon niet zo goed'

Rafael van der Vaart is verrast door de ontwikkeling van een speler tegen wie hij elf jaar geleden zelf voetbalde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen