Marciano Vink: 'Ik zag het natuurlijk thuis en dacht dat dit echt een VAR-moment zou worden'

7 april 2024, 23:27
Foto: © ESPN

Marciano Vink vindt het nogal opmerkelijk dat Steven Bergwijn niet is gestraft voor zijn klap tegen het achterhoofd van Bart Nieuwkoop. De Ajax-aanvoerder deelde overduidelijk een tik uit aan de Feyenoord-verdediger, maar zowel arbiter Danny Makkelie als de VAR zag geen reden om in te grijpen. Kenneth Perez denkt dat de videoscheidsrechter de klap niet ‘hard’ genoeg vond om er een rode kaart voor te geven.

De tweede helft tussen Feyenoord en Ajax was nog geen twee minuten oud of Bergwijn werkte Nieuwkoop met een slaande beweging naar de grond. “Ik zag het natuurlijk thuis en ik had echt het idee dat dit een VAR-moment zou worden”, vertelt Vink zondagavond in het programma Dit was het Weekend op ESPN. “Volgens mij zag Makkelie het niet goed, maar dit is pure frustratie. We hebben vaker gezien dat spelers wegkomen met zoiets, maar ik dacht op dat moment echt: dit is rood.”

Artikel gaat verder onder video

Perez verbaasde zich nogal over de reactie van Bergwijn. Eenmaal opgekrabbeld kreeg Nieuwkoop nog wat zeer waarschijnlijk niet al te vriendelijke woorden naar zijn hoofd geslingerd. “Maar dan nog stoer doen ook tegen Nieuwkoop”, kon Perez het amper geloven. Jan Joost van Gangelen vroeg zich vervolgens af of het een ‘bewussie’ was van de Oranje-international. “Natuurlijk is het een bewussie, maar of het een rode kaart is hangt van de hardheid af. Dat is hetzelfde als met natrappen. Jij vindt het rood, maar de VAR heeft dus gekeken en vindt het niet hard genoeg voor rood.”

De klap van Bergwijn kwam zondagavond ook in Studio Voetbal ter sprake. De tafel reageerde verbijsterd op het feit dat Makkelie en de VAR niet ingrijpen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vernederend beeld voor Ajax op ESPN na 72 minuten en 50 seconden spelen

De onmacht van Ajax in de wedstrijd tegen Feyenoord werd na 72 minuten en 50 seconden op pijnlijke wijze gevangen door ESPN.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen