Zeer opvallende onthulling: 'Sleutelfiguur niet benaderd in Ajax-onderzoek naar Sven Mislintat'

10 april 2024, 16:36   Bijgewerkt: 10 april 2024, 16:58
Foto: © Imago

Pier Eringa, voormalig voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax, is niet benaderd voor het onderzoek van KPMG naar mogelijke belangenverstrengeling van de ontslagen technisch directeur Sven Mislintat, zo meldt NOS woensdagmiddag.  

Dat Eringa niet is benaderd voor het onderzoek, is uiterst opmerkelijk. De bestuurder, die de hele periode waarin Mislintat actief was bij Ajax, was voorzitter van het toezichthoudend orgaan binnen de crisisclub. Eringa nam een zogeheten 'sleutelpositie' in bij het controleren van de transfers die Mislintat deed in de zomer van 2023.

Artikel gaat verder onder video

De voormalig RvC-voorzitter van de Amsterdammers wil niet reageren, zo meldt de NOS. KPMG wijst op de geheimhouding waaraan zij als onderzoeksbureau gehouden zijn. Ook Ajax gaat niet in om de kwestie rondom Eringa. "Het betrof een onafhankelijk onderzoek van KPMG Forensic. Zij hebben bepaald met wie te spreken en met wie niet", meldt NOS. Eringa was destijds betrokken bij de keuze om KPMG aan te stellen als onderzoeksbureau rondom de zaak-Mislintat.

Een betrokkene in het onderzoek van KPMG 'laat aan de NOS weten niets inhoudelijks over het rapport te mogen zeggen'. Degene mag dus ook niet toelichten waarom Eringa niet betrokken is geweest bij het onderzoek. "We verwijzen hierbij naar Ajax. We zijn gehouden aan geheimhouding", citeert de NOS de onderzoeker.

KPMG-onderzoek naar Mislintat

Ajax presenteerde maandag de conclusies van het KPMG-rapport naar de werkwijze van de ontslagen directeur voetbalzaken Mislintat. Van vastgestelde belangenverstrengeling is geen sprake. Ajax kan Mislintat dan ook niet aanklagen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Groot nieuws aanstaande bij Ajax: 'Drie koppen gaan op zeer korte termijn rollen'

Er gaan op korte termijn nog meer koppen rollen bij Ajax, zo voorspelt Mike Verweij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Binnen ajax hebben ze half gebakken het onderzoek gedaan het zijn niet de eerste persoon die niet benard hebben voor onderzoek professionele mensen aan me oela amateur s werk het blijft met dit bestuur de verkeerde kant op gaan hopelijk gaat er wat veranderd 21 mei met de vergadering en trekken de aandeelhouder aan de bel en eisen ze dat de kopstukken te vertrekken

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het ergste is dat het nog duurt tot 21 mei . En ook dan is er nog geen ad ,td,trainer. Tenminste als men slim genoeg is tot die tijd ermee te wachten . Want de enige manier tot rust en opbouw is beginnen vanaf boven . Maar goed waar andere clubs allang bezig is met volgend jaar . Is ajax daar nog mijlenver van verwijderd

ToniMacaroni
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een schofjes..moet Piet met de Pet is doen..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen