Rafael van der Vaart: 'Volgens mij heeft hij geen moord gepleegd, ik hoop dat hij terugkomt bij Ajax!'

7 april 2024, 23:14
Foto: © NOS

Rafael van der Vaart hoopt dat Alex Kroes terugkeert als algemeen directeur van Ajax. De oud-voetballer heeft meerdere keren gesproken met de beleidsbepaler, die onlangs moest vertrekken wegens het handelen met voorkennis door het kopen van aandelen vlak voor zijn aanstelling bij de Amsterdamse club, en was onder de indruk. NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg verwacht dat een terugkeer van Kroes niet aan de orde zal zijn.

Stekelenburg is van mening dat Michael van Praag als voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) de enige juiste beslissing heeft genomen:  "Als je erachter komt dat de algemeen directeur, die twee weken in dienst is, de wet heeft overtreden. Hij kan er zelfs voor vervolgd worden, dan kan je niet anders dan hem aan de kant schuiven. Je hebt ook een moreel kompas bij een club. De voorzitter van de Raad van Commissarissen, Van Praag, kon niet anders dan deze beslissing te nemen", stelt Stekelenburg, die aangeeft dat hem het kansloos lijkt dat Kroes onder de huidige RvC terugkeert bij Ajax,

Artikel gaat verder onder video

Van der Vaart hoopt als supporter van Ajax wél dat Kroes terugkeert als algemeen directeur van de club. De oud-middenvelder van de Amsterdammers heeft meerdere keren met de bestuurder gesproken en in die gesprekken maakte Kroes volgens de analist van de NOS een goede indruk: "Volgens mij heeft hij geen moord gepleegd en is het allemaal niet zo erg zoals Jeroen zegt", haakt de analist in. "Moreel kompas, dat woord haat ik bijna. Ik wil dat mijn club uit de problemen komt en dat hij daar nog steeds de juiste persoon voor is."

"Als het niet kan, kan het niet", vervolgt de analist. "Ik hoop dat het allemaal meevalt, maar nogmaals: ik heb er geen verstand van. Ik hoop dat hij terugkomt, want het is een man met een hele duidelijke visie", besluit Van der Vaart.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Bestuursraad wil straf Alex Kroes afzwakken', geschorste directeur laat gezicht zien in de ArenA

De bestuursraad van Ajax zoekt naar mogelijkheden om de straf voor Alex Kroes 'af te zwakken', schrijft het Algemeen Dagblad. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Nasalis
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik snap echt niet waarom wordt vd Vaart en anderen denken dat Kroes de wonderdokter is die Ajax er weer helemaal bovenop gaat helpen. Hij heeft heel lichtvaardig gehandeld en daarmee eigenlijk al aangetoond niet geschikt te zijn voor deze enorme opgave.

CG
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Daar het niet alleen om Kroes gaat, hoord daar ook van Praag zelf daarbij. Wat mij betreft is Kroes welkom bij Ajax !!!

CG
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Kroes heeft in ieder geval zeker geen moord gepleegd !!!

Bigideas
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Het Kroes overzicht: Mogelijke handel met voorkennis, tijdens eerste gesprekken met Ajax (is het toen niet geworden) Mogelijke handel met voorkennis, in juli 2023 Aandelen bezitten van andere BVO, tijdens AZ tijd, strijdig met KNVB reglement. Aandelen bezitten van andere BVO, tijdens AZ tijd, strijdig met AZ reglement. Aandelen bezitten van andere BVO, tijdens GAE tijd, strijdig met KNVB reglement. Aandelen bezitten van andere BVO, tijdens GAE tijd, mogelijk strijdig met GAE reglement (weet ik niet zeker). In het geheim al actief als directeur van Ajax, strijdig met overeenkomst met AZ (tussen augustus en 15 maart). Ja, de verzachtende omstandigheden zijn er: het meeste is uit te leggen als dom/onhandig en/of vanuit een hart voor Ajax, maar dan nog vraag ik me af op basis waarvan je in iemand de ideale directeur ziet die of de regels niet kent, of er wel heel makkelijk overheen stapt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen