Tenenkrommende uitspraak van Johan Derksen over Heung-Min Son duikt op

11 april 2024, 14:12   Bijgewerkt: 11 april 2024, 14:49
Foto: © Veronica

Johan Derksen ligt momenteel onder vuur vanwege een opmerking over Kamerlid Habtamu de Hoop. Het is niet de eerste keer dat hij wordt beticht van racisme. Zijn uitspraken uit 2020 over Akwasi kregen veel aandacht, maar in 2019 deed hij ook opmerkelijke uitlatingen over Heung-Min Son. Zo noemde hij de Zuid-Koreaanse aanvaller een 'asielzoeker'.

Derksen was op 1 oktober 2019 aanwezig bij Veronica als analist rondom de groepswedstrijden in de Champions League. Bij de nabespreking van Tottenham Hotspur – Bayern München (2-7) probeerde hij de ruime nederlaag van de Engelse club te verklaren. “Tottenham is natuurlijk heel erg afhankelijk van Kane en die Japanner of Chinees, wat is het?", vroeg Derksen.

Artikel gaat verder onder video

Presentatrice Hélène Hendriks moest lachen. “Japanner of Chinees… Het is een Koreaan. Maakt niet uit. Eén pot nat.” Derksen antwoordde: “Het blijft een asielzoeker." Hendriks wist zich moeilijk houding te geven na de uitlating van Derksen: "Wat moet ik hiermee?"

Derksen voorspelde dat zijn uitspraak 'morgen op alle sites zou worden uitgemolken', maar dat gebeurde niet. Slechts enkele twitteraars spraken destijds hun afkeer uit. Ze stipten destijds ook aan dat Serge Gnabry door Derksen 'zwarte' werd genoemd. De uitspraken komen wel in een nieuw daglicht te staan, nu Derksen vanuit verschillende hoeken wordt beticht van racisme richting Kamerlid Habtamu de Hoop van GroenLinks-PvdA. Derksen weigert zijn excuses aan te bieden.

De beelden van de uitspraken van Johan Derksen over Heung-Min Son zijn hier te bekijken.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Johan Derksen wordt verbaal aangevallen door twee tafelgasten en reageert zwaar geïrriteerd

Sam Hagens en Lilian Marijnissen hebben dinsdagavond met verbazing naar Johan Derksen gekeken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Laten we nou eens ophouden met alles zo te uit te vergroten wat iemand zegt a.u.b

boyke
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

In wat voor land leven we hier. Nederland wordt steeds erger en erger en niemand mag er nog iets zeggen of er wordt ophef over gemaakt of het nu voetballen is of andere sport. Niemand kijkt nergens meer naar en de afgunst als iemand wat zegt reist de pan uit. ALs ik de vrouwen zie voetballen en vind het een slechte wedstrijd dan heb ik het weer gedaan terwijl daar een nietszeggende Jonker uitbundig feest staat te vieren of ze wereldkampioen zijn geworden. Alles wordt voortaan van A t/m Z uitgelicht dus iedereen 10 seconde lijm aanschaffen en de lippen dicht plakken dan hebben we ook zo een nietszeggende regering en KNVB met hun slechste scheidsrechters ooit.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen