Vlap in de bres voor felbekritiseerde Ajacied: 'Die jongen kan gewoon voetballen'

3 april 2024, 18:13
Foto: © Imago

FC Twente-speler Michel Vlap neemt het op voor Ajax-verdediger Anton Gaaei. De 21-jarige Deen oogstte dit seizoen meermaals stevige kritiek en werd tot twee keer toe al in de eerste helft van een wedstrijd naar de kant gehaald. "Die jongen kan gewoon voetballen", stelt Vlap echter, waarna hij de harde uitlatingen aan het adres van de Ajacied 'te ziek voor woorden' noemt.

Ajax plukte Gaaei afgelopen zomer voor 4,5 miljoen euro weg bij het Deense Viborg, Toenmalig trainer Maurice Steijn besloot tijdens de zesde speelronde om de verdediger al na 32 minuten spelen te slachtofferen toen de Amsterdammers in eigen huis met 0-2 achterstonden tegen aartsrivaal Feyenoord. Datzelfde overkwam Gaaei eind februari, inmiddels onder John van 't Schip, in het uitduel bij AZ, al duurde het deze keer 36 minuten voor hij zijn vernederende gang naar de zijlijn moest maken. Los van beide pijnlijke wissels oogst de Deen geregeld felle kritiek op social media. Na zijn wissel in Alkmaar besloot Gaaei zelfs al zijn posts op Instagram te verwijderen.

Artikel gaat verder onder video

Vlap weet uit ervaring hoe het is om het mikpunt van kritiek op social media te zijn: "Het is de tijd van nu: je maakt een fout en je wordt met de grond gelijk gemaakt", zegt de aanvallende middenvelder in een interview met Voetbal International, om vervolgens Gaaei als voorbeeld aan te halen. "Hij is nog jong, moet zijn familie missen en komt terecht in een team dat niet loopt", schetst hij de situatie van de jonge back, die hij voldoende kwaliteiten toedicht: "Ik heb hem bezig gezien: die jongen kan gewoon voetballen."

Plekje geven

Vlap spreekt dan ook het vermoeden uit dat de mindere optredens van Gaaei aan het mentale aspect zijn toe te schrijven: "Wie weet voelt hij zich nu enorm onder druk gezet. Hij maakt een paar ongelukkige fouten, zeker, maar wat-ie dan over zich heen krijgt… Dat is te ziek voor woorden", stelt de oud-speler van onder meer sc Heerenveen en Anderlecht. "Daarom is het mentale aspect steeds belangrijker. Vroeger heerste er een taboe op, gelukkig is dat veranderd. Je kunt niet alles in je eentje maar een plekje geven", besluit Vlap het onderwerp.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Goedemorgen Eredivisie tipt nieuwe trainer voor Ajax: 'Waarom doen ze zo moeilijk?'

Urby Emanuelson tipt een nieuwe hoofdtrainer voor Ajax en krijgt bijval van Mario Been.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rudolf21
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Na de klassieker (0-4) werd ie helemaal afgebrand maar het jochie kon er ook niks aan doen dat Feyenoord gewoon een maatje te groot is. Werd wel pijnlijk aan de kant gezet door Timber en Gimenez strafte z’n blunder direct af met zijn goals.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Hij krijgt kritiek omdat hij gewoon constant slecht speelt , niet door een aantal foutjes. Maar constant gewoon niet betrouwbaar is . Hij kan het nivo gewoon niet aan zo simpel is het . Kritiek is geheel terecht.

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Zei de professional die op hoog niveau heeft geacteerd de 🤣😂🤣

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Volkomen terechte opmerking Jurgen. Geen nivo Ajax of welke andere club dan ook, maar goed hij is ook een mens met gevoel en als ik Gaaei zou zijn, ga ik mijn contract laten ontbinden als het mogelijk is en dan elders verder kijken.

Blackie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vlap je heb gelijk, als die de rust weet te vinden in zijn spel en de kans krijgt onder een andere trainer dan zal hij steeds beter gaan spelen, mooie optie voor fc twente, of utrecht met hun geweldige trainers

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen