José Mourinho kan vierde Premier League-club aan zijn cv toevoegen

13 april 2024, 17:50
Foto: © Imago

Drie maanden na zijn ontslag bij AS Roma wordt José Mourinho genoemd als nieuwe trainer van West Ham United. De inmiddels 61-jarige Portugees zou bij The Hammers in beeld zijn om David Moyes, wiens contract komende zomer afloopt, op te gaan volgen.

Het Engelse TeamTalk schrijft althans dat Mourinho's naam veelvuldig getipt wordt voor de positie die vacant wordt als Moyes inderdaad vertrekt. De Schot, ooit de weinig succesvolle opvolger van Sir Alex Ferguson bij Manchester United, leidde de Londense club afgelopen seizoen naar de winst van de Conference League. Dit jaar is de club daardoor actief in de Europa League, maar door de 2-0 uitnederlaag bij Bayer Leverkusen dreigt de kwartfinale daarin het eindstation te worden.

Artikel gaat verder onder video

Mourinho werd in januari van dit jaar na tweënhalf seizoen ontslagen door AS Roma, dat hij in 2021 ten koste van Feyenoord de Conference League bezorgde. The Special One is bepaald geen onbekende in de Premier League. In 2004 plukte Chelsea hem weg bij FC Porto, dat hij verrassend naar de winst van de Champions League had geleid. Kort na de start van zijn vierde seizoen zetten de Londenaren hem op straat.

Na avonturen bij Internazionale (waar hij zijn tweede 'cup met de grote oren' won) en Real Madrid haalde datzelfde Chelsea Mourinho in 2013 terug naar Engeland. Zijn tweede periode als hoofdtrainer van The Blues eindigde halverwege zijn derde seizoen. Daarna had hij ook Manchester United en Tottenham Hotspur nog onder zijn hoede, alvorens in 2021 bij AS Roma te tekenen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Perez speculeert hardop over Ajax-flop: ‘Onder Arne Slot zou er bij hem wél muziek in zitten’

Kenneth Perez: 'Als het andersom was geweest, dus dat hij onder de structuur van Slot had gespeeld, dachten wij: nou daar zit wel muziek in.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Hoe en wat je over hem denkt Mourinho is en blijft een toptrainer (2x CL), net als Simeone. Ik mag hen wel, geen softies.

gtsb
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Goh jij mag hem omdat deze heren feyenoord hebben uitgeschakeld . Niks meer niks minder . Qua resultaat is mourinho een topper . Qua gedrag en spel verwerpelijk . Aangezien jij fan bent van het ajax spel uit het verleden neem ik aan . Is je reactie over deze trainers belachelijk . En zegt het alles hoe jij je hier profileert .

jurgen😎
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

ik ken 2 spelers die onder hem gespeeld hebben de man wint harten van spelers en die gaan dan door het vuur voor hem het is een meester tacticus. De eerste die het tikkie tikkie van Barca kon tegenhouden. En de eerste trainer die effe 3 verschillende europese prijzen gewonnen heeft .

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Jurgen hij wint harten van spelers . Hij creeert een hecht team . Maar dan speelt hij vreselijk maar wint vaak . Het is maar waarvan je houdt . Alleen doet hij dat met teams en met spelers (budget) waar je ook mee kan winnen op een leukere manier .

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Oh kneusje, je lijdt echt aan waanideeën, niet normaal. Steeds maar naar spijkers op laag water zoeken. Mij overal in FCUpdate opzoeken, mij vertellen wat ik niet moet en mag zeggen, verdachtmakingen, Feyenoord er bij betrekken. Als jij mij zo'n naar persoon vindt, waarom vraag je niet aan de redactie van FCUpdate of ze mijn account willen gaan verwijderen ? Dit had ik al eerder aan je gevraagd. Doen en val mij niet lastig, val je man lastig.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

ja zn speelwijze is soms bus parkeren en zwaar verdedigend spelen maar prijzen is wat telt niks anders. klopt hij creëert echt een team sfeer. En als er 1 coach heeft gewonnen in competities bijna overal is het Mourinho niemand anders . Is best een zekerheidje als coach.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

West ham wil dus wel prijzen winnen, maar niks meer met voetbal te maken hebben.

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Precies dat peter.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

prijzen zijn prijzen

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Jurgen, als je zo dom denkt dan haat je voetbal, het spel en alles eromheen en geef je alleen om succes.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Jurgen met porto snapte ik het wel . Maar bij alle andere clubs . Waar hij budget en spelers had dat top was . En dan zo spelen . Dan is het winnen van prijzen niet zo heel gek . Win je prijzen vinden spelers je vanzelf ook wat leuker

jurgen😎
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

wederom misschien voor jou denk ik dom ik pak liever een prijs met lelijk voetbal dan verliezen met mooi voetbal , zoals feijenoord deed in de champions league.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Zou goed bij ajax passen heeft ook altijd een grote mond.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

En hij heeft al een paar keer van Feyenoord gewonnen dus in iedergeval iemand met ervaring. Volgens mij worden het hele leuke persconferenties met Valentijntje en Joep Schreuder

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Mensen mensen mensen, waarom toch als IK Mourinho en Simeone interessante trainers vind dat er meteen tegen gesteigerd wordt met die rare polariserende reacties van vooral GTSB lees hier: "Goh jij mag hem omdat deze heren feyenoord hebben uitgeschakeld . Niks meer niks minder" Als dit mijn insteek was dan mis ik 2 trainers te benoemen: De Rossi en Sarri. Knettergekke aanname van die GTSB. Arteta, Zidane, Ange Postecoglou, Klopp, Tuchel, Moyes, Luis Enrique, Cruijff, Rijkaard, Ancelotti, Schmidt, Unay, Lopetegui en nog enkele andere vond en vind ik ook trainers naar mijn hart. Maar dit artikel gaat over Mourinho's nieuwe baan. Wellicht ten overvloede onze Wesley Sneider vond Mourinho ook de beste trainer waar hij onder gewerkt had en Wesley is echt niet de eerste de beste. Fijne sfeer hier door die GTSB altijd.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja dat vind ik wel. Hij is ieder geval leuker den jij.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Natuurlijk Jacoba, jij bent net zo'n slijmerd als je maatje GTSB, walgelijk teer zieltje.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen