'Feyenoord heeft niet de grote vorm, maar dát is wel een grote kwaliteit'

14 februari 2024, 11:30
Foto: © Imago

Feyenoord speelt donderdagavond de heenwedstrijd in de tussenronde van de Europa League. In de eigen Kuip neemt de ploeg van Arne Slot het - voor het derde achtereenvolgende seizoen - op tegen het Italiaanse AS Roma. In gesprek met FCUpdate laat Foppe de Haan zijn licht schijnen over de kwaliteiten en de vorm van de Rotterdammers en bespreekt hij de toekomst van Slot.

In 2022 was Roma in de finale van de Conference League te sterk voor Feyenoord en vorig seizoen was dat over twee wedstrijden in de kwartfinale van de Europa League weer het geval. Driemaal is scheepsrecht?

Artikel gaat verder onder video

De Haan: "Ja, Feyenoord weer tegen Roma, dat is een leuke. Die trainer is er niet meer, José Mourinho, dus de strijd tussen hem en Slot ook niet. Dat is wel jammer, ja. Een hele bijzondere man, Mourinho."

"Feyenoord heeft niet de grote vorm, vind ik. Als je gisteravond keek (dit gesprek vond daags na na de 2-0 zege van Feyenoord op AZ in de KNVB Beker plaats, red.), die moeten wel heel hard werken. Ze creëren ook minder kansen, maar Feyenoord heeft wél een enorme drive. Dat is wel een grote kwaliteit, vind ik."

"Maar je hebt wel te maken met de blessure van Gernot Trauner, dat is een goeie. Als ze die niet hebben dan komt Thomas Beelen erin. Slot wilde (tegen AZ, red.) niet veranderen door Lutsharel Geertruida naar het centrum te halen, die wilde Bart Nieuwkoop rechtsbuiten houden. Die maakte ook een goal en blééf maar gaan, die was ongelooflijk agressief. Hij werkte enorm hard."

"Maar als je naar Mats Wieffer kijkt ook, hoe hard díe werkt. En hij had een geweldige pass, die laatste. Wieffer, dat is een goeie hoor."

Afgelopen week kwam naar buiten dat Atlético Madrid zich deze winter tevergeefs bij Feyenoord heeft gemeld voor Wieffer. Hij zei zelf: "Ik ben niet iemand die dan moeilijk gaat doen. Ja, ik had wel willen praten, maar als ze er niet uitkomen heeft dat niet zoveel nut."

De Haan: "Ja, een hele normale jongen, hè? Een Tukker. Bij FC Twente denken ze nog weleens: 'Wat hebben we laten lopen?'"

We hoorden Slot vorige maand speculeren dat hij best 'een soort Arsène Wenger' bij Feyenoord zou kunnen worden. Ziet u hem nog jaren blijven of denkt u dat hij nog naar het buitenland moet?

De Haan: "Ik heb geen idee, maar waarom moet je naar het buitenland? Het is een uitdaging, als je het in je hebt en zegt: 'Ik wil de wereld laten zien dat ik een grote club aankan'... Maar Feyenoord ís al een hele grote club."

"Ja, de mogelijkheden bij een Engelse topclub zijn veel groter, want die kunnen halen wat ze willen. Ze concurreren alleen maar met elkaar, die bovenste vier, vijf ploegen. Dan kan je een team kopen, maar dan moet je wel goede mensen hebben, ook in de leiding, hè? Een goede technisch manager, als daar iets mis is dan lukt het al niet meer. De druk is daar veel groter, maar sommige mensen vinden dat prettig. Ja, Slot is heel ambitieus. Dus je moet jezelf goed kennen, je moet je eigen kwaliteiten heel goed kunnen inschatten. Je moet kunnen zeggen: 'Dat wil ik niet' en je afvragen: 'Kan ik daartegen?' Als dat zo is: doen, zou ik zeggen."

De wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma begint donderdag om 18.45 uur en wordt live uitgezonden op Veronica en ESPN2.

Is Arne Slot volgend seizoen nog trainer van Feyenoord?

Laden...
1153 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Slot moet doen wat hij zelf wil is dat buitenland oke is dat Feyenoord ook prima .

svl
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Dat doet ie sowieso wel. Gezin is ook vaak een belangrijke factor. Wel jammer dat het haast niet vanzelfsprekend is dat ze blijven. Snap dat ze ambitieus zijn, maar kijk bijvoorbeeld naar Ten Hag. Dat ging als een trein, nu ligt ie al maanden onder de guillotine. Slot moet gewoon lekker blijven, iedereen blij.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Heb je helemaal gelijk in er zit nog best rek in zijn club !!!!!

Laurens1
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Die mannen willen altijd nog wel een keer hun zakken vullen in het buitenland! Tijdstip om te vertrekken kan hij het best zelf bepalen!

jurgen😎
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Als Feijenoord de Champions league haalt volgend jaar die 30 miljoen binnenkomt en hij kan bouwen gaat ie wel blijven. Mischien halen we dan wel de groepsfase met meer ervaring en wat versterking .....

gtsb
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Slot is een goeie trainer ,maar ooit zal de tijd dat hij vertrekt ,of zelfs misschien moet vertrekken komen. Het zal er gewoon aan liggen welke club er komt ,en hoe het met ons is . In de voetballerij kan het allemaal snel gaan . Voor nu is het prima zoals het is

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen