Wierd Duk zorgt voor walging bij Willie Overtoom met tweet over Ajax-speler en ramadan

8 april 2024, 20:12   Bijgewerkt: 8 april 2024, 21:26
Foto: © Imago/VandaagInside

Willie Overtoom heeft kritisch gereageerd op een bericht van De Telegraaf-journalist Wierd Duk, die op X met verontwaardiging reageerde op het feit dat Ajax-speler Mika Godts wegens de ramadan op een halve maag aan de wedstrijd tegen Feyenoord begon. Overtoom vindt dat Duk, ook vaak te gast in het programma Vandaag Inside, zich beter met andere dingen kan bezighouden.

Vlak voorafgaand aan De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax (6-0) klom Duk in de pen. Donderdag werd bekend dat Godts meedoet aan de ramadan, waardoor hij in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles vroegtijdig naar de kant werd gehaald. John van 't Schip gaf na afloop aan dat de Belgische aanvaller niet de hele wedstrijd zou kunnen spelen. Duk nam vol ongeloof kennis van dat feit: “Speler van Ajax doet mee aan de ramadan, dus hij kan niet de hele wedstrijd spelen”. Beursgenoteerd bedrijf. En het is de klassieker”, schreef de journalist van De Telegraaf zondag op X.

Artikel gaat verder onder video

Overtoom besloot, net als velen anderen, te reageren op het bericht van Duk: "Karim Benzema overlegt de beste cijfers tijdens de ramadan en zo zijn er meerdere spelers", begint de oud-voetballer onder de tweet van de journalist: "Is het niet vermoeiend om continu een manier te moeten vinden om je haat te spuwen over moslims? Hou je lekker daar mee bezig in plaats van met voetbal. Die tip gaf je mij andersom ook", besluit de oud-speler van onder meer AZ en Heracles Almelo met een knipoog.

De tafelgast van Vandaag Inside kan het vervolgens niet laten om te reageren op Overtoom: "Stel je niet zo aan man, met je ‘haat’. Zo vermoeiend", vindt Duk. "Je hele tijdlijn verraad je al, geen positief woord", reageert Overtoom. "Het begint echt ontzettend triest te worden, oprecht met je te doen", sluit de oud-voetballer af.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Opstootje buiten beeld tussen twee spelers van Ajax na zesde treffer Feyenoord

Na het zesde doelpunt van Feyenoord in de Klassieker tegen Ajax, in de 66ste minuut gemaakt door Igor Paixão, heeft er buten beeld een woordenwisseling plaatsgevonden tussen twee Ajacieden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

QuarlonK
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

WILLIE OVERTOOM SITE IS DIT ZEG. Overtoom is een absolute NUL

Dropkick
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Duk heeft gelijk , die hele rammeldan moet door clubs 'geschorst' worden , niet volledig inzetbaar , niet spelen en geen salaris , want religion hoort niet in het voetbalspel thuis .

Ajacied00
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeg het ze Overtoom....Haha mooie reactie van Overtoom en hij heeft 100% gelijk. Ene Ziyech en Mazroui deden ook de Ramadan midden in een geweldig CL campagne toen we nog grote ploegen wegtikten. De blonde meneer ken ik niet, maar ja, TG en de Islam.....Laat mensen lekker in hun waarde

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen