Bizarre beelden: Tsjechische bekerfinale loopt uit in massale knokpartij op het veld

22 mei 2024, 21:54
Foto: © @VoetbalUltras - X

De finale om de Tsjechische beker tussen Viktoria Plzen en Sparta Praag is woensdagavond uitgelopen op een enorme veldslag. Sparta won de eindstrijd met 1-2, maar na het laatste fluitsignaal stormden supporters van beide elftallen het veld in om het ouderwets op een knokken te zetten. Ook de aanwezige tv-analisten moesten het daarbij ontgelden.

Het venijn van de wedstrijd zat 'm in de staart. Tien minuten voor tijd kwam de club uit de hoofdstad op voorsprong door een eigen doelpunt van Viktoria Plzen-speler Sampson Dweh. Via Tomás Chorý werd het drie minuten voor tijd vervolgens weer gelijk, maar Veljko Birmancevic tekende luttele minuten later voor de beslissende 1-2.

Artikel gaat verder onder video

Direct na het laatste fluitsignaal ging het mis. Op beelden gedeeld door X-account Voetbal Ultras is te zien hoe de fans van beide clubs elkaar op het veld te lijf gaan. Het account Football Fights, dat ook regelmatig dergelijke onderwerpen post, komt daarnaast met een filmpje van de analisten van de Tsjechische zendgemachtigde, die worden bekogeld met plastic stoelen.

Overigens werden de spelers van beide clubs, nog voordat zij in de onlusten verzeild konden raken, in veiligheid gebracht in de catacomben. De Tsjechische politie kan zich nu vast gaan voorbereiden op aankomende zondag, als beide clubs in de kampioensronde van de reguliere competitie, in Pilsen, opnieuw tegenover elkaar staan. Sparta Praag is overigens al verzekerd van de landstitel, terwijl de thuisploeg al weet dat het als derde eindigt.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Begin van het einde van de VAR: Premier League-clubs stemmen over afschaffen videoscheidsrechter’

De Engelse clubs zullen volgende maand stemmen over het afschaffen van de VAR in de Premier League.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen