Feyenoord bereikt akkoord en presenteert Brian Priske officieel als nieuwe hoofdtrainer

12 juni 2024, 10:03   Bijgewerkt: 12 juni 2024, 10:08
Foto: © Imago

Brian Priske is de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord, zo maakt de club bekend op de officiële kanalen. De 47-jarige oefenmeester komt over van Sparta Praag en wordt de opvolger van de naar Liverpool vertrokken succescoach Arne Slot. Priske tekent een contract van drie seizoenen in De Kuip.

Het was niet meer de vraag, maar wanneer Priske de nieuwe trainer van Feyenoord werd. De nummer twee van het afgelopen Eredivisieseizoen bereikte vorige week al een akkoord met Sparta Praag en vervolgens ook met Priske zelf.

Artikel gaat verder onder video

Het akkoord tussen Feyenoord en Priske werd vandaag wereldkundig gemaakt door de Rotterdammers. Het is niet bekend wat voor bedrag de Stadionclub overmaakt naar Sparta Praag. Volgens diverse media zou het gaan om omgerekend circa twee miljoen euro. Priske had in Tsjechië nog een contract tot de zomer van 2026.

Brian Priske is 47 jaar en was tussen 1996 en 2011 actief als voetballer. Hij speelde voor achtereenvolgens AC Horsens, Aarhus Fremad, Aalborg BK, KRC Genk, Portsmouth, Club Brugge, Velje BK, FC Midtjylland (huurbasis) en IK Start. Met Aalborg werd Priske in 1999 kampioen van Denemarken; bij Club Brugge pakte hij in 2007 de beker. Tussen 2003 en 2007 was Priske goed voor 24 interlands voor Denemarken. Priske was een verdediger. Als trainer was de Deen actief voor FC Midtjylland, Antwerp FC en dus Sparta Praag.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wie is Brian Priske, de nieuwe trainer van Feyenoord met een opvallende Nederlandse link?

Een eerste introductie met Brian Priske, de nieuwe trainer van Feyenoord.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Nou zitten ze drie jaar aan hem vast. Was toch voor 1 jaar gegaan met de optie voor nog twee jaren

KingJacobus.
Link gekopieerd!
  25
  + 1
avatar

Dan ben je hem naar 1 jaar kwijt .Nu niet. En anders moeten clubs een flinke afkoopsom betalen.

gtsb
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Na zoveel topics hier over priske . Voor de zoveelste keer :we gaan het zien

Laurens1
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Gefeliciteerd daar, lijkt me prima coach rustige jongen welke de taal al beetje beheerst. Toch het gegeven een coach is net zo goed als zijn materiaal blijft overeind staan. Toekomst zal het leren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen