Van der Vaart compleet verbijsterd tijdens openingswedstrijd EK: 'Daar snap ik écht niks van'

14 juni 2024, 22:15   Bijgewerkt: 14 juni 2024, 23:34
Foto: © NOS

Rafael van der Vaart heeft zich tijdens de eerste helft van de openingswedstrijd van het Europees Kampioenschap tussen Duitsland en Schotland zitten verbazen over de vrijheid die Toni Kroos kreeg op het middenveld. De speler die aan het einde van het toernooi zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen hangt speelde een hoofdrol in de aanloop naar de eerste Duitse goal van de avond.

Het gastland kwam in München al na tien minuten spelen op voorsprong door toedoen van Florian Wirtz. Het toptalent van landskampioen Bayer Leverkusen schoot raak van buiten de zestien, al ging de Schotse doelman Angus Gunn - die er nog met een handje aanzat - niet helemaal vrijuit. Nog geen tien minuten later ramde een andere getalenteerde jongeling, Jamal Musiala, overtuigend de tweede Duitse treffer tegen de touwen, Gunn trof deze keer geen enkele blaam. Op slag van rust werd het nog erger voor de Schotten: Ryan Porteous kreeg rood voor een overtreding op Ilkay Gündogan in eigen strafschopgebied, Kai Havertz schoot vervolgens vanaf de stip de 3-0 tegen de touwen.

Volg hier LIVE de wedstrijd tussen Duitsland en Schotland

Artikel gaat verder onder video

Van der Vaart komt tijdens de rustanalyse bij de NOS meteen maar met een conclusie over de Schotten: "Die kunnen er echt geen reet van", zegt de oud-international. "Die dachten waarschijnlijk: 'Weet je wat, Toni Kroos doet mee, we laten hem gewoon vrij', daar snap ik écht niks van. Dat je je voorbereidt en hem dan zó laat spelen." De 34-jarige middenvelder fungeerde mede daardoor ongestoord als de grote spil van Die Mannschaft, zag Van der Vaart. "Je ziet: elke bal gaat naar hem toe."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Welke spelers van Oranje moet Koeman strafschoppen laten nemen?

Afgezien van Memphis Depay heeft Oranje een klein probleem. Al is er een Eredivisie-speler met 10 goals uit 10 penalty's

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen