ESPN brengt na 35 minuten droevig moment in beeld bij Excelsior - ADO Den Haag

25 mei 2024, 20:52

ADO Den Haag begon zaterdagavond ondanks een 1-2 nederlaag uit de heenwedstrijd vol goede moed aan de return tegen Excelsior in de play-offs om promotie en degradatie. De Rotterdammers leidden binnen het halfuur echter al met 3-0, waarna het uitvak met supporters van ADO nog in de eerste helft leegstroomde.

ADO werd in Kralingen zeer rap naar de slachtbank geleid. Troy Parrott maakte binnen dertig minuten drie doelpunten, waarvan één vanaf de strafschopstip. De fans van ADO hadden daarmee genoeg gezien: ESPN bracht in de 35ste minuut van de wedstrijd in beeld hoe veel fans van ADO het stadion reeds verlieten.

“3-0 na een halfuur: Jantje heet dat volgens mij in straattaal. Dan zet je normaal gesproken je spelcomputer uit”, luidde het commentaar van Sjors Blaauw bij de beelden. “De fans van ADO beginnen al met opruimen: spandoeken gaan mee de bus in en gaan. Daar is het geloof compleet weg. Het uitvak stroomt leeg. Een verloren seizoen”, aldus de ESPN-commentator.

Op slag van rust lieten de nog aanwezige ADO-fans in het uitvak zich vervolgens van hun slechtste kant zien. Er werd, vrijwel meteen na de 4-0 van Couhaib Driouech, vanuit het uitvak vuurwerk op het veld gegooid, waardoor de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd.