Derksen haalt uit na Nederland - Frankrijk: 'Hij is de meest opvallende speler ter wereld, met een arrogant gezicht'

21 juni 2024, 23:11
Foto: © Vandaag Inside

Johan Derksen pakt Memphis Depay aan na de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk (0-0). De analist van Vandaag Inside vindt dat Depay een arrogante uitstraling heeft, maar op het veld te weinig laat zien.

Depay kreeg tijdens de wedstrijd al de nodige kritiek, bijvoorbeeld van Wayne Rooney en van Rosyton Drenthe. Na het laatste fluitsignaal sluit ook Derksen zich aan bij de criticasters. “Memphis is op het ogenblik de meest opvallende speler ter wereld, maar niet vanwege zijn spel. Met een heel arrogant gezicht wil hij iedere vrije trap en corner nemen. Maar is het is niks!”

Artikel gaat verder onder video

René van der Gijp ergert zich aan het gebrek aan diepgang bij de spelers van Oranje, onder wie bij Depay. “Memphis is een soort Neymar aan het worden. Die heeft zich twee jaar geleden voorgenomen: ik ga niet meer diep zonder bal. En misschien zit die haarband te strak”, grapt Van der Gijp. “Dan loopt het bloed niet lekker.”

Dat het spel van Oranje niet om over naar huis te schrijven was, is volgens Van der Gijp van ondergeschikt belang. “Het is een toernooi, het was geen leuke wedstrijd om naar te kijken, maar je hebt een punt en je bent bijna door. In het toernooi maakt het totaal niet uit. Laten we wel realistisch zijn: als je voor het toernooi zou kunnen tekenen voor 0-0, dan zou dat prima zijn.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ideale Oranje zonder één speler met Ajax-dna: ‘Toen is het begonnen’

Nooit in de moderne geschiedenis van Oranje was Ajax zo extreem ondervertegenwoordigd als nu in Duitsland.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

Depay vindt zichzelf heel belangrijk en niemand gaat hem iets anders vertellen. Koeman niet over zijn haarband, van Dijk (of iemand anders) niet in het veld. Daarom kan Depay op z'n gemakkie corners en vrije trappen opeisen en lekker zijn gang gaan. En ook als hij er 5 x helemaal niks van bakt is er niemand die wat zegt. Ik blijf erbij dat Koeman hem meteen had moeten aanpakken met zijn haarband-geouwehoer en hij had hem ook eerder moeten wisselen.

svl
Link gekopieerd!
  11
  + 1
avatar

Hij heeft een rap gemaakt over onder andere jouw en mijn mening en hij heeft er schijt aan. Want dat is Depay, deze boy spreekt niet met zijn voeten, maar spit lauwe rhymes.

gtsb
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Ik zei al dat koeman het niet meer onder controle heeft die depay.

Beukie
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Gtsb, het maakt dus helemaal niet uit wat jij loopt te verkondigen hier, omdat niemand het ook maar iets uitmaakt, je bent niet meer dan een vervelende vlieg die opduikt

gtsb
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Straks weer als krotje 😭😭😭😭

QuarlonK
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

@beukemap: Weer lekker constructief en op de man. En dat voor de 100ste keer. Eerder had je nog wel eens goede reacties

Beukie
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Gtsb, beetje schizofreen, dat je constant andere personen of namen ziet, ? Zou gewoon minder medicijnen of drugs gebruiken knul, misschien is die ene cel nog te redden

Beukie
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Quarlonk, ja dacht ik ga een beetje hetzelfde reageren als de mannetjes van Vi, lekker op de man, daar schijnt gtsb dol op te zijn en blijkbaar te begrijpen

BredaTillIDie
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

El Clowno.

Dropkick
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

En weer , je ben bijna door......lega dat maar eens ff uit Reneeetje.

Rip visser
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Reneeetje heeft het liefste over dildotjes. En Herr Derksen over politiek. En dat noemen ze nog heren analisten.

QuarlonK
Link gekopieerd!
  27
  + 1
avatar

Het is vooral interessant wat Koeman nu gaat doen. Eigenlijk ben je het aan je bankzitters verplicht om Depay maar ook Xavi er uit te halen. Ben benieuwd of hij dat lef heeft. Zou ook richting de groep wel goed zijn

Beukie
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Vond je Weghorst dan een sterke verbetering tov Depay. ? Depay kan het natuurlijk niet alleen, heb je vanaf het middenveld pressie gezien naar voren ? In de aanval staan ze wel behoorlijk alleen zonder goede aanvoer, wat natuurlijk wel door de Fransen komt die dat gewoon goed hebben afgesloten. En ja Depay en Simons konden wellicht meer doen met de spaarzame kansen,

QuarlonK
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

Niemand kan het alleen. Dat is duidelijk. Dit zijn de statistieken: Mephis ruim 180 minuten: 0 doelpunten Weghorst 9 minuten: 1 doelpunt Dus Weghorst verdient mijn inziens wel degelijk een kans ook al zal dat niet zaligmakend zijn. De wetenschap dat Memphis ook op de bank kan belanden maakt misschien ook wel wat bij hem los waar we bij Oranje wat aan hebben

Beukie
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Voor je informatie, Weghorst stond in de tijd dat hij speelde ook meer in de verdediging van Nederland te spelen dan voor het doel van Frankrijk. Bij geen druk naar voren gaat er geen spits voldoen. De Maradona’s die alleen vanaf eigen helft 4 a 5 uitspeelde en scoren zien we niet meer hoor

Beukie
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Hij is toch te gek voor woorden dat Frimpong meer naast Dumfries staat te verdedigen ipv aan de middellijn staat te wachten met zijn snelheid op de bal die over de verdedigers van Frankrijk gaat. Dat hoeft maar 2 x goed te gaan en dan zullen de Franse verdedigers ook niet meer zo ver naar de helft van Nederlands elftal komen meer achter blijven en zodoende de druk op je verdediging afnemen. Aanval is nog steeds de beste verdediging. Dus volgende keer Veerman ( die een beslissende bal kan geven ) erin voor Simons, rest gewoon hetzelfde houden maar meer de snelheid van je buitenspelers benutten

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen