Enorme flater in Hollandse school-video van KNVB: ‘Onbegrijpelijk’

14 juni 2024, 12:01   Bijgewerkt: 14 juni 2024, 14:04
Foto: © OnsOranje

De KNVB kwam vrijdagochtend met een fraai filmpje om de Oranjekoorts aan te wakkeren, alleen ontbreekt daar volgens Valentijn Driessen en Mike Verweij wel iemand in: Johan Cruijff. Zijdelings komt het icoon van het Nederlandse voetbal wel voorbij, echter wordt hij wel gemist in de beelden.

Het onderwerp komt ter sprake nadat Pim Sedee aanhaalt dat de Heidi Beckenbauer, de weduwe van de op 7 januari van dit jaar overleden Franz Beckenbauer, voorafgaand aan de openingswedstrijd van Duitsland tegen Schotland het veld opkomt met de EK-trofee die Duitsland in 1972 won. “Kijk, die Duitsers snappen het wel", reageert Driessen in de podcast Kick-off Oranje.

Artikel gaat verder onder video

“Er is net een heel mooi filmpje van de KNVB verschenen over de Hollandse school. Daarin komen heel veel spelers langs, en ook heel veel spelers die de Hollandse school vertegenwoordigen, maar volgens mij mis ik de grootste allertijden, ook in de beelden, en dat is Johan Cruijff”, vervolgt de chef voetbal. “Onbegrijpelijk”, reageert collega Verweij.

Overigens zit Cruijff er wel verdekt in geeft Driessen aan. “Op een gegeven moment worden er shirts omhoog gehouden, waaronder het shirt met nummer 14. De hele wereld weet natuurlijk dat dat om Johan Cruijff gaat, maar dan wil je er natuurlijk ook beelden bij. Dat vind ik wel een misser ja.”

Toch is Cruijff niet de enige die gemist wordt in de video van de KNVB. “Ik mis ook jongens als Robin van Persie, Wesley Sneijder”, aldus Driessen. “Marco van Basten, Dennis Bergkamp”, vult Verweij aan. “Arjen Robben zat er volgens mij wel in. Je hebt altijd wel met dit soort filmpjes dat je een of twee mensen vergeet, maar ze vergeten er nu wel heel veel die de belichaming zijn van de Hollandse school. Dat is dan wel jammer", vervolgt Driessen teleurgesteld.

Verder kan het filmpje wel op de goedkeuring rekenen van Driessen. “Het is wel heel goed gevonden en ik vind ook heel goed dat de KNVB dit als unique selling point naar buiten brengt en zich daarmee profileert. Nu is het wel te hopen dat onze grote vriend Ronald Koeman daar gehoor aan geeft. Hij zegt van wel, want hij komt wel nadrukkelijk voor in dat filmpje, maar ik ben heel benieuwd”, is hij sceptisch.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Welke spelers van Oranje moet Koeman strafschoppen laten nemen?

Afgezien van Memphis Depay heeft Oranje een klein probleem. Al is er een Eredivisie-speler met 10 goals uit 10 penalty's.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Ach wat moet je verwachten van een stel amateurbestuursleden die het verleden niet kennen en nog in de wieg lagen in hun dromen. Fouten maken is bij de KNVB heel normaal. Helaas moeten we het wel met ondeskundigheid doen met het stel wat in Zeist zit en nergens geen invloed op heeft.

Storm
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Heel slecht dit. Je vraagt je af wie zo'n video dan in elkaar knutselt. Dan moeten toch haast mensen zijn die totaal geen historisch besef hebben van het Nederlandse voetbal. Beschamend.

Freakes
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Voor de oplettende kijker (en dat zijn er onder azijnpissers niet zoveel) worden alleen beelden getoond van het winnende '88 toernooi. Geen enkel beeld van welk ander toernooi dan ook. Daar is zo te zien heel bewust voor gekozen. Cruijff staat daarentegen (terecht) in het midden van het bord met spelers en wordt 'zijn' nummer omhoog gehouden. Top gedaan KNVB

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen