Fabrizio Romano noemt één specifieke naam als vervanger van Frenkie de Jong

11 juni 2024, 07:22
Foto: © Imago

Volgens Fabrizio Romano is de kans groot dat Ian Maatsen door Ronald Koeman alsnog bij de groep van het Nederlands elftal wordt gehaald als vervanger van Frenkie de Jong. Maatsen heeft een uitstekende tweede seizoenshelft bij Borussia Dortmund achter de rug en behoorde tot de voorselectie van Oranje voor het EK in Duitsland, maar overleefde de laatste schifting niet. Door het afvallen van De Jong zou de vleugelverdediger alsnog mee naar Duitsland kunnen gaan.

Maatsen begon het afgelopen seizoen nog als speler van Chelsea, maar slaagde er in Londen niet in een basisplaats te veroveren. Hij vertrok in januari op huurbasis naar Borussia Dortmund en in het land van het Europees Kampioenschap ging het hem een stuk beter af. Maatsen veroverde al snel een basisplaats en maakte indruk in de Champions League, waarin hij met onder meer een treffer tegen Atlético Madrid een belangrijk aandeel had in het bereiken van de finale. Een paar dagen voor de eindstrijd kreeg Maatsen echter een persoonlijke teleurstelling te verwerken: hij was door Koeman niet opgenomen in de definitieve selectie voor het EK.

De beslissing van Koeman om Maatsen thuis te laten leidde tot veel verbaasde en kritische reacties. Nu is de kans aanwezig dat de vleugelverdediger zich alsnog bij het Nederlands elftal mag melden. De doorgaans zeer goed geïnformeerde Romano meldt dat hij heeft begrepen dat Maatsen zelfs ‘goede kans’ heeft om opgeroepen te worden als vervanger van De Jong. De middenvelder van FC Barcelona herstelt onvoldoende van zijn enkelblessure en moest maandagavond definitief een streep zetten door deelname aan de eindronde. Koeman liet na afloop van het oefenduel met IJsland (4-0 winst) weten dat hij al een vervanger in zijn hoofd heeft, maar noemde geen naam. Quinten Timber, Mats Wieffer en Marten de Roon zijn wegens blessures sowieso geen optie.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ronald Koeman looft Hélène Hendriks en Noa Vahle na zaterdag

Ronald Koeman is zeer te spreken over de manier van werken van Hélène Hendriks en Noa Vahle.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Waarom zou hij Maatsen oproepen als vervanger ? Twee totaal andere spelers, kan het mij niet voorstellen. Zie dat niet gebeuren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen