NEC breekt contract van sterkhouder open: ‘Toont de groei die de club doormaakt’

10 juni 2024, 19:14
Foto: © Imago

NEC heeft het contract van Dirk Proper opengebroken. De 22-jarige middenvelder had bij de nummer zes van het afgelopen Eredivisie-seizoen nog een contract tot medio 2025, maar ligt nu vast tot de zomer van 2026.

Proper is blij dat hij zijn contract bij NEC heeft mogen verlengen. “NEC heeft de afgelopen seizoenen enorme groei gemaakt en ik zie dat de club nog steeds doorgroeit”, vertelt hij op de website van de Nijmegenaren. “Met deze contractverlenging groei ik samen met de club verder. Dat kan enerzijds door volgend seizoen weer het NEC-shirt te dragen. Anderzijds kan ik de club helpen op het moment dat er deze zomer een interessante club komt en ze bereid zijn NEC een bedrag te betalen dat de club verder brengt.”

Artikel gaat verder onder video

Ook technisch directeur Carlos Aalbers is in zijn nopjes met de contractverlenging van de sterkhouder. “De ontwikkeling van Dirk toont de groei die de club doormaakt. Hij is een speler uit eigen opleiding op 22-jarige leeftijd die bepalend is, de aanvoerdersband draagt en vaste waarde is bij Jong Oranje. Dirk heeft altijd al aangegeven de club goed achter te willen laten. Nu hij een jaar langer vastligt, is zowel zijn als onze positie op de transfermarkt verstevigt. Het geeft Dirk én ons de ruimte om een weloverwogen beslissing te nemen over de vervolgstap.”

Proper debuteerde in 2019 als zeventienjarige voor de Nijmegenaren en ontpopte zich de laatste jaren tot een absolute sterkhouder voor de club. Vooralsnog speelde de middenvelder 133 wedstrijden voor de Eredivisionist, waarin hij goed was voor tien doelpunten en zes assists. Een groot deel van die productie (zeven treffers en vier assists) verzorgde hij dit seizoen, wat eens te meer zijn ontwikkeling aantoont.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Frans Timmermans wordt uitgescholden op pijnlijk spandoek van voetbalsupporters

Supporters van MVV Maastricht hebben twee spandoeken opgehangen bij het Parkstad Limburg Stadion van aartsrivaal Roda JC.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen