Oranje op rapport: Foppe de Haan ziet één grote uitblinker tegen Frankrijk

22 juni 2024, 16:26
Foto: © Imago / FCUPdate

Foppe de Haan beoordeelt voor FCUpdate de spelers van het Nederlands elftal, die vrijdag hun tweede wedstrijd op het Europees Kampioenschap in Duitsland met 0-0 gelijkspeelden tegen Frankrijk. Doelman Bart Verbruggen krijgt - net als in de eerste wedstrijd tegen Polen - een 8 en was daarmee in de ogen van De Haan de beste man aan Nederlandse zijde. Aan de andere kant scoren drie basisspelers, waaronder Memphis Depay, een onvoldoende.

Bart Verbruggen - 8
"Die was goed, die krijgt wéér een 8 hoor! Wat hij deed, deed hij goed en hij was rustig. Je kunt aan alles zien dat ze vertrouwen in hem hebben, die redding op dat schot van Griezmann was echt heel goed."

Artikel gaat verder onder video

Denzel Dumfries - 6
"Die vond ik niet zo slecht, maar hij had een moeilijke rol. Want hij had dan weer te maken met Griezmann, en dan weer met Hernández of Rabiot. Verdedigend had hij het goed voor elkaar, maar aanvallend kwam hij niet toe aan wat hij eventueel zou kunnen."

Stefan de Vrij - 7
"Vind ik ook wel aardig. Hij is hard in het duel en durft zo nu en dan ook wel een beetje met de bal het middenveld in te lopen."

Virgil van Dijk - 6
"Vond ik verdedigend beter dan de vorige keer. Maar ik denk dat hij tachtig procent van de ballen breed speelt, hij toont naar mijn idee te weinig initiatief."

Nathan Aké - 7
"Ik vind dat hij het goed doet, rustig aan de bal. Hij was minder dominant dan de vorige keer, maar toen had hij ook meer ruimte."

Jerdy Schouten - 7

"Dat vond ik de beste van de middenvelders. Hij was de eerste helft zeker goed, in zijn passing en in zijn intercepties. Liet zich niet gekmaken."

Tijjani Reijnders - 5
"Je kan niet zeggen dat hij niet hard werkte, dat deden ze allemaal. Maar zijn invloed op de wedstrijd was niet zo groot, hij liep teveel met de bal en was slordig in zijn passing."

Xavi Simons - 5
"Vond ik eigenlijk precies hetzelfde als Reijnders. Rennen, vliegen en draven. Hoe beter de tegenstander is, hoe meer je uit het duel moet blijven, dat deed hij juist veel te veel. Hij schoot die bal er wel knap in, jammer dat hij werd afgekeurd. Al vond ik dat wel terecht, als ik scheidsrechter was geweest had ik hem ook afgekeurd."

Jeremie Frimpong - 6
"Begon natuurlijk met die fantastische uitbraak, toen kon je zien hoe snel hij is. Zelfs met de bal liep hij Hernández eruit, dat was eigenlijk zijn beste actie van de wedstrijd. Hij hield de ruimte aan de rechterkant goed dicht."

Memphis Depay - 5
"NRC had deze week een hele analyse van zijn vorige wedstrijd gemaakt, daar was ik het wel mee eens. Het scannen van wat er op het veld gebeurt, ik vond dat hij dat heel matig deed. Heeft één kans gehad volgens mij, maar je verwacht veel meer van hem."

Cody Gakpo - 6

"Had ook geen ruimte, maar stond ook tegen een goede rechtsback (Jules Koundé, red.). Was daardoor niet zo dominant als in de eerste wedstrijd."

De invallers

Joey Veerman - 5
"Heeft eigenlijk alleen maar verdedigd, is amper aan de bal geweest."

Georginio Wijnaldum - 5
"Net als Reijnders en Simons. Heel veel rennen achter de tegenstander aan."

Lutsharel Geertruida - 6
"Ook weinig gezien, maar hij was niet in de war. Deed zijn dingen wel zoals hij bij Feyenoord doet, kwam ook een paar keer het middenveld in."

Wout Weghorst - 6
"Die heeft ook alleen maar verdedigd, maar dat deed hij met verve. Haalde nog een bal uit de vijf meter."

De bondscoach

Ronald Koeman
- 6
"Ik vond de opstelling waarmee hij begon wel logisch. Als je dat beredeneert, dan snap ik het wel. De wissels gingen er vooral om de 0-0 vast te houden, dat was niet spectaculair maar daar ging het ook niet om."


Vooruitblik op Nederland - Oostenrijk
Komende dinsdag (25 juni) besluit Oranje de groepsfase als in Berlijn wordt aangetreden tegen Oostenrijk. Het Alpenland won vrijdag met 1-3 van Polen en staat daardoor met drie punten op de derde plaats in de poule. Een gelijkspel is voor het Nederlands elftal voldoende om minimaal de tweede plaats veilig te stellen. Wat verwacht De Haan van de wedstrijd? "Oostenrijk won vrijdag makkelijk, die zijn niet zo slecht en hebben aardige voetballers. Dus dat wordt wel een pittig potje, maar we zullen minimaal een punt moeten halen. Ja, ik verwacht wel dat dat gaat lukken. En ik denk dat Frankrijk ook wel van Polen wint, dus de kans dat we tweede worden is redelijk groot."

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

SJ24
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Foppe is zijn bril vergeten. Virgil was uitstekend. Ake en de Vrij, daarintegen, waren niet goed.

N.A. van Dam
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

Als ik jou was ging ik bij hans anders langs

Sander17
Link gekopieerd!
  26
  + 1
avatar

Hij vond Dumfries dus wel hinderlijk buitenspel staan terwijl de keeper niet eens kon of wilde duiken op die bal. Stond aan de grond genageld dus dat kan nooit hinderlijk zijn Foppe!

Geert Korf
Link gekopieerd!
  42
  + 1
avatar

Foppe had de bril wel goed op, Virgil was 2 x te laat waardoor zijn tegenstander bijna scoorde. Enigste wissel die ik niet snapte was Weinaldum, die had 4 jaar geleden al met pensioen moeten gaan, en voegt niets meer toe.

Voetbalfan
Link gekopieerd!
  28
  + 1
avatar

Ik vond het geen hinderlijk buitenspel. Ben er van overtuigd dat VAR hem aan de andere kant had gpedgekeurd. Dan was Taylor wel zelf gaan kijken. Oranje kreeg alle vrije trappen tegen en dat was zeker niet geval bij Frankrijk.

dennis visser
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

Als je 4 minuten nodig hebt om een goal review te doen terwijl daar geloof ik 25sec voor staat, mag je hem nooit afkeuren. Hinderlijk of niet

Henk Scholten
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

Het was zekers buitenspel. Ik had al grensrechter direct gevlagd want hij stond bijna in het baan van het schot. Ik vond de zogenaamde ster spelers niet best en begin dinsdag echt met een Nederlands team en niet met die verwaande kwasten die denken dat ze voetballen kunnen met hun gigantisch loon.

Savarunl
Link gekopieerd!
  26
  + 1
avatar

Mensen snappen niet hoe die buitenspel regel werkt. Het gaat er niet om of de keeper er wel of niet bij kan, het gaat erom dat als ie dat wil proberen, Dumfries in de weg staat, ofwel hinderlijk buitenspel. Gigantische oranje brillen weer overal, als het andersom was en Frankrijk scoort zo tegen Nederland, als buitenspel dan niet wordt gegeven staan ze allemaal op de hoogste toren te krijsen.

Michel Nijenhuis
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Ake v Bruggen en Schouten speelden goed rest was matig

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen