PSV ziet voormalig target vertrekken naar Sporting Portugal: ‘Voor mij de juiste stap’

11 juni 2024, 18:05   Bijgewerkt: 11 juni 2024, 19:29
Foto: © Imago

Zeno Debast verruilt Anderlecht volgend seizoen voor Sporting Portugal. De twintigjarige verdediger stond vorig jaar nog op de lijst bij PSV, maar maakt nu dus de overstap naar de Portugese competitie. De transfer wordt pas begin juli bevestigd, maar Debast kondigt nu al zijn transfer aan.

“Ik heb beslist om volgend seizoen voor Sporting Portugal uit te komen”, vertelt de Belgische verdediger in gesprek met Het Laatste Nieuws. “Mijn keuze is ingegeven door het vertrouwen dat deze traditieclub in mij stelt. Sporting is voor mij de juiste volgende stap, omdat de sportieve uitdagingen passen bij mijn ambities."

Artikel gaat verder onder video

PSV had Debast vorig seizoen nog op de korrel, maar de Belgische verdediger bleek te duur voor de Eindhovenaren en bleef bij Anderlecht. Nu gaat hij dus voor een avontuur bij de kampioen van Portugal. “Volgend seizoen spelen we Champions League en doen we opnieuw een gooi naar de landstitel. Ook de gesprekken met kampioenenmaker Ruben Amorim hebben mij helemaal over de streep getrokken", zegt hij.

Met de transfer van Debast is een bedrag van zestien miljoen euro gemoeid, maar middels bonussen kan dit bedrag nog oplopen tot zo'n twintig miljoen euro. De Belgische verdediger, die door bondscoach Domenico Tedesco opgenomen is in de EK-selectie van België, gaat naar verluidt een contract voor vijf seizoenen ondertekenen met een afkoopclausule van tachtig miljoen euro.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Aanbieding van PSV blijkt niet goed genoeg: vertrek uit Eindhoven is een feit

PSV ziet een speler vertrekken: 'Hij past met zijn karakter en speelstijl binnen het door ons geschetste profiel.'

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen