Koeman stipt probleem bij Oranje aan: ‘Als een kip zonder kop’

25 juni 2024, 22:14
Foto: © Imago

Ronald Koeman is niet onder de indruk van hoe zijn elftal verdedigend stond tegen Oostenrijk. Achterin bij Oranje werden een hoop fouten gemaakt, waardoor het Alpenland drie keer op voorsprong kon komen en er uiteindelijk met de groepswinst vandoor ging.

“We lopen de ruimtes niet dicht en zijn te veel gericht op een man”, begint Koeman op de persconferentie na afloop van Nederland – Oostenrijk. “Zeker als je dan ook aan de bal ver ondermaats bent, krijg je nooit rust in de wedstrijd en bouw je geen vertrouwen op.”

Artikel gaat verder onder video

“Als een kip zonder kop, zoals het verdedigend ging”, gaat de bondscoach verder. “Wel lopen, maar niet met elkaar goed posities verdedigen. Dat was natuurlijk heel slecht, waardoor je totaal geen controle over de wedstrijd had.”

Toch ziet Koeman dat zijn ploeg niet volledig kansloos was. “Je krijgt met Donyell Malen een grote kans en later nog een keer met de kopbal van Memphis (Depay, red.), dus je hebt best wel je kansen gehad.” Toch was het bij lange na niet goed genoeg, zo weet de bondscoach. “Zij hebben ons ongelofelijk afgestraft op die momenten”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem suggereert complottheorie na Nederland - Frankrijk

Willem van Hanegem komt met een opvallende reactie na de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen