Koeman verklaart keuze voor 25-koppige selectie: ‘Ik weet niet waar al die anderen zitten’

12 juni 2024, 11:28
Foto: © OnsOranje

Ronald Koeman heeft woensdag op de persconferentie uitgelegd waarom hij geen 26ste speler heeft opgeroepen ter vervanging van Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners. Het tweetal moest deze week geblesseerd afhaken voor het EK, waarna de bondscoach alleen Ian Maatsen als vervanger opriep.

Toen Koeman geen 26ste speler opriep, baarde dat opzien. De oefenmeester had namelijk recent samen met andere bondscoaches navraag gedaan bij de UEFA of het mogelijk was het maximumaantal spelers te verhogen van 23 naar 26 in verband met de drukke speelkalender. Koeman kreeg zijn zin, maar beschikt door zijn keuze maar over 25 spelers tijdens het EK.

Artikel gaat verder onder video

“Ian Maatsen stond al op de voorselectie”, legt Koeman de keuze voor de speler van Borussia Dortmund uit. “Hij is multifunctioneel. Alle anderen zijn al drie weken, ik weet niet waar ze zitten... Binnen deze 25 kunnen we alle kanten op. We spelen met drie middenvelders, we hebben er vijf. En anders kunnen we iemand van voor een plekje terugzetten of iemand van achteren naar voren.”

De bondscoach wilde ook niet te veel invloed hebben op de dynamiek binnen zijn selectie door twee vervangers op te roepen. “Daar wilde ik niet al te veel aan veranderen. Hoe bijzonder mijn eerste eindtoernooi als bondscoach wordt? Ik kijk er erg naar uit. We zullen veel support krijgen en dat hebben we ook nodig”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jack van Gelder vindt dat Frenkie de Jong ‘volwassener’ had moeten zijn

Jack van Gelder vindt dat Frenkie de Jong zelf medeschuldig is aan het missen van het EK.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Koeman wat een lulverhaal weer met ik weet niet waar ze zitten. Je bent niet goed wijs schijnbaar of een hele slechte technische staf. Je dringt aan op 26 spelers en er kan altijd iets voorvallen dus moet je rekening houden dat je een 26e man moet kunnen oproepen. Weet niet waar ze zitten met je kletskoek. Je moet als TS ten alle tijden weten hoe je spelers kunt bereiken en je hebt hun telefoon anders had je ze ook niet gebeld dat ze zijn afgevallen uit de voorselectie. Je liegt alles bij elkaar als het niet in je straatje past en wil graag voorkomen dat je wordt aangevallen op je zeer slechte beleid.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Natuurlijk kan Koeman die spelers bereiken, echter zijn die in de meeste gevallen al op vakantie en totaal niet (meer) fit. Als Koeman denkt het te gaan redden met 25 fitte spelers dan geven we hem het voordeel van de twijfel, toch?

Dug out
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Zirkzee gaat nu mee. Aanvankelijk was het een uitermate domme zaak om niemand anders op te roepen. Het gaat om risico’s beperken…

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen