Van Gangelen: 'Ik heb zitten schelden voor de tv, verschrikkelijk'

21 juni 2024, 13:07
Foto: © Imago

Jan Joost van Gangelen is totaal niet te spreken over de twee bondscoaches van Frankrijk en Engeland, respectievelijk Gareth Southgate en Didier Deschamps. Zij spelen volgens de ESPN-presentator veel te defensief voetbal, met toch veel kwaliteit in de ploeg.

Tijdens EK-praat worden de favorieten voor het huidige EK nog eens doorgenomen. Van Deschamps heeft Van Gangelen geen hoge pet op. "Een verschrikking die kerel, wegwezen. Die gaat nooit het achterste van zijn tong laten zien en dat met al die mooie spelers."

Artikel gaat verder onder video

Als Kees Luijckx vraagt of er nog verschil zit tussen Deschamps en Southgate, is Van Gangelen resoluut. "Vind ik niet. Ze spelen allebei van dat labbekakken-schijtvoetbal. Als je zoveel goede spelers hebt... Verschrikkelijk. Voetbal is toch entertainment? Ik word er zo kwaad om, heb vanmiddag ook zitten schelden voor de tv. Zoveel spelers met snelheid, dynamiek, technisch vaardig. En Deschamps staat daar maar als een muppet langs de lijn, met zijn gebogen mondje."

Op de wedstrijd Engeland - Denemarken werd nog extra ingegaan, waarbij de Britten totaal niet goed voor de dag kwamen. Denemarken troefde de ploeg van Gareth Southgate steeds weer af en de Engelsen konden weinig tot niks creëren. "Als je 85 miljoen inwoners hebt en je bovenaan de voedselketen staat, dat je dan gaat wachten en kijkt hoe het loopt... Dat kan toch niet?"

De beide bondscoaches in kwestie moeten volgens Van Gangelen een voorbeeld nemen aan de bondscoach van de Spaanse ploeg, Luis de la Fuente. "Deze jongens mogen alles doen wat ze willen, net als bij Marco van Basten in 2008." Op het EK in dat jaar maakte Oranje Frankrijk (3-0) en Italië (4-1) met de grond gelijk door aanvallend en attractief voetbal te spelen. In de kwartfinale werd echter verloren van het Rusland van Guus Hiddink. "Het maakt niet uit hoe het afloopt, wij praten meer over die wedstrijden dan over het WK in 2010."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Topscorers EK 2024: de stand in de strijd om de Gouden Schoen

Hier vind je de volledige stand in de strijd om de Gouden Schoen van het EK 2024.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MartijnB
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

"de twee bondscoaches van Frankrijk en Engeland, respectievelijk Gareth Southgate en Didier Deschamps", het woord "respectievelijk" suggereert dat Southgate coach van Frankrijk is en Deschamps coach van Engeland

Waarom19
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Van Gangelen is toch die wijsneus op tv. Wie is hij om andere bondscoaches te bekritiseren. Lijkt wel een virus van die gasten op tv.

jurgen😎
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

klopt

Jan Van Oers
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Gast……waarom gebruik jij mijn profielfoto?

FCJel
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Je wil bellingham toch op 100% zien spelen.

BENNINK24
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Tegenwoordig is alles gebaseerd op resultaat , en geen vermaak !!!

BENNINK24
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

En die van gangelen meent ook alles maar te vinden!!! Worst tijd dat ze die gast ook eens ff de mond snoeren !!!

Jan Van Oers
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Zit er ook maar iemand sowieso op Jan Joost zijn reactie te wachten. Helemaal niks.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen