Gary Neville furieus: analist spreekt van ‘schandaal’ bij Nederland - Engeland

10 juli 2024, 22:05
Foto: © Imago

Gary Neville is van mening dat het Engeland in de eerste helft tegen Nederland ten onrechte een strafschop kreeg. De Engelse analist en oud-verdediger spreekt van een ‘schandaal’.

In de veertiende minuut van de wedstrijd kwam de bal in het strafschopgebied bij Harry Kane. Hij nam de bal uit de lucht en schoot over. Vlak nadat de bal zijn voet had verlaten, werd hij op de voet geraakt door Dumfries. Kane ging naar de grond, waarna arbiter Felix Zwayer door zijn videoscheidsrechter werd geadviseerd om de beelden te gaan bekijken. Zwayer had wat bedenktijd nodig, alvorens de bal op de stip te leggen. Kane scoorde uit de strafschop, wat de 1-1 was na de openingstreffer van Xavi Simons.

Artikel gaat verder onder video

“Het is een schandaal. Een schandalige beslissing”, foetert Neville bij de Engelse televisie over de penaltybeslissing. “Het is schandalig om een penalty hiervoor te geven, laat staan in zo’n belangrijke wedstrijd. De verdediger gaat op natuurlijke wijze het duel aan en probeert het schot te blokken. Dit is nooit een penalty.”

“Het lijdt geen twijfel dat er contact is, maar de verdediger probeert de al te blokken. Het gevolg is dat Harry Kane contact maakt. Ik denk niet dat dit zo’n grote arbitrale dwaling is dat de VAR moet ingrijpen”, zegt collega-analist Alan Shearer.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Marcel
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Is logisch toch....Hij had al geschoten en gemist....Waardeloze arbitrage, en op dit niveau?! Hoeveel krijgt ie op zijn account bij geschreven.

Storm
Link gekopieerd!
  21
  + 1
avatar

Volgens mij idd ook geen penalty en daarnaast nog een aantal beslissingen die nogal tegen NL waren, maar je kunt toch moeilijk het verlies helemaal daaraan wijten. Je hebt zelf ook niet al te best gespeeld, met een alweer falende Depay maar ook andere spelers die niet op hun best waren, nauwelijks aanvallend voetbal, tikkie terug tikkie naar link en rechts, weinig agressie en dominantie, nauwelijks je directe tegenstander passeren, weinig snelheid, slechte passes etc etc. En geen idee of die speelstijl dan bij "het plan" hoorde maar zo ja, dan was het een slecht plan. Nederland is (of was) afhankelijk van een behoudende laf-achtige coach en heeft geen killermentaliteit spelers. Dan kom je er niet.

Copa
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Arme NeeVille.

Makka1949
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Bal weg of niet er is contact (hoog opgeheven been)...hij kan ,m geven.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen