Depay des duivels: aanvaller is passieve houding van Oranje-teamgenoot spuugzat

10 juli 2024, 21:42
Foto: © NOS

Een opvallend moment in de 23ste minuut van het halve finaleduel van Oranje met Engeland. Toen de Engelsen op het doel van Nederland afstormden, reageerde Memphis Depay zichtbaar gefrustreerd op de passieve houding van ploeggenoot Virgil van Dijk.

Engeland zette in de 23ste minuut van de wedstrijd een gevaarlijke aanval op richting het doel van Nederland. Kobbie Mainoo snelde door de as van het veld richting de zestien, op Virgil van Dijk af. Depay instrueerde Van Dijk in woord en gebaar om in te stappen, maar de aanvoerder van Oranje liep in plaats daarvan achteruit.

Artikel gaat verder onder video

Mainoo stak de bal vervolgens tussen Van Dijk en Nathan Aké door, richting Phil Foden. Laatstgenoemde was Bart Verbruggen één op één de baas, maar Denzel Dumfries redde Oranje uiteindelijk op de doellijn.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
  82
  + 1
avatar

Van Dijk weet als verdediger heus wel beter dan Depay wanneer je instapt of juist afwacht/stap terug doet

Jacques Koopmanschap
Link gekopieerd!
  72
  + 1
avatar

Memphis moet niet zeiken. Hoe vaak hij tijdens dit toernooi zelf ruzie met de bal had.,... ongelooflijk... Ik had soms de indruk dat hij die zweetband voor zijn ogen had.

El Sarcastico
Link gekopieerd!
  80
  + 1
avatar

Achteraf is altijd makkelijk lullen, net zoals dat gelul over de scheidsrechter/var. Ja, soms heb je ze mee en soms niet. Niet zeuren dus.

BENNINK24
Link gekopieerd!
  55
  + 1
avatar

Daar gaat het niet om !!! Een DuitserNederland- Engeland laten fluiten??? Dat is verliezen voor Nederland!!! En dat is ook groten deels wel bewezen!!! Ze zijn niet meer objectief , en eerlijk !!! Dus achteraf is dat het beste lullen , want dan heb je het kunnen zien !!!

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
  66
  + 1
avatar

Onzin, de Engelsen hebben net zoveel problemen met Duitsers en met Zwayer in het bijzonder als Nederlanders.

Willem van Breda
Link gekopieerd!
  120
  + 1
avatar

Maar wie was het die kort daarvoor de man met de bal liet lopen? Zoals ook meerdere keren in de wedstrijd. Juist Memphis zelf. Ipv aanwijzingen gaan staan geven had je met die man mee kunnen lopen om de pass er uit te halen. De pot verwijt de ketel.

Nobody
Link gekopieerd!
  68
  + 1
avatar

Precies dat. Depay liet zijn tegenstander lopen, en deed geen enkele poging hem te stoppen. En dan gaan wijzen naar wat anderen fout doen.

gtsb
Link gekopieerd!
  83
  + 1
avatar

Dat wijzen naar elkaar nu er verloren is zegt alles over het team wat ze zeggen te zijn

Beukie
Link gekopieerd!
  51
  + 1
avatar

Hij deed het tijdens de 1e helft van de wedstrijd, dus wat nu wijzen nu er verloren is ? Werkelijk onzin bericht, maar het is Depay dus lekker scoren

gtsb
Link gekopieerd!
  32
  + 1
avatar

Dus het is vi makkelijk scoren joh stumperd . Memphis is gewoon een rotte appel in een groep (net als jij hier). Heel veel mensen zien en weten dat .. Jij niet want daar ben je dom voor . Ga je lekker bezig houden met je favorieten onderwerp vi, en laat het voetbal aan de rest hier.

gtsb
Link gekopieerd!
  31
  + 1
avatar

Verder lees ik hier heel veel kritiek op depay dus die scoren dan ook malkelijk !?.

TT
Link gekopieerd!
  96
  + 1
avatar

Moet die Depay wat zeggen ,speelt zelf als een drol. Die kan zich beter op voetbal concentreren dan met zichzelf bezig zijn met zijn zweetbandje. Maakt het voetbal belachelijk met zijn vriend Koeman erbij. Zegt zelf dat hij niet meer te gaat voetballen onder de 5 miljoen jaarsalaris. Gauw opzouten met dit soort spelers.

Humaxima
Link gekopieerd!
  42
  + 1
avatar

Hij komr van een blessure en was maar de vraag of hij wel mee zou doen. En Koeman stelt hem op en kennelij is er in zijn ogen geen betere. Of moet Memphis zich zelf wisselen?

Hops
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Dan is het simpel dan neem je die flapdrol niet mee ..maar het dikke maatje van Koeman

Willem van Breda
Link gekopieerd!
  57
  + 1
avatar

Bovenstaande gezegd hebbende. Het is fcupdate die het schrijft die verzinnen en liegen alles bijelkaar om maar een pakkende kop te hebben.

jurgen😎
Link gekopieerd!
  43
  + 1
avatar

Van dijk had moeten zeggen kom even 2 minuten centraal achterin staan en stap uit naar iemand die in dribbelt. zie wat gaat gebeuren.

G Schoo
Link gekopieerd!
  49
  + 1
avatar

Depay is wel de laatste die zijn mond open moet doen. Elke wedstrijd op dit EK was hij de slechtste van Oranje.

BENNINK24
Link gekopieerd!
  47
  + 1
avatar

Ach Depay , wij ergeren ons vanaf begin al aan Depay , alle wedstrijden met 10 man gespeeld !!! Of die echt geblesseerd uitviel??? Tis een artiest eerste klas !!!

Humaxima
Link gekopieerd!
  35
  + 1
avatar

Hij is niet op zij best, dat is duidelijk. En het is nog steeds Koeman die hem opstelt. Gelukkig heeft Weghorst gisteren wel potten gebroken

Mike Breukelen
Link gekopieerd!
  31
  + 1
avatar

De lamme verwijt de blinde.. Wat een armoedig stelletje stonden er op het veld gisteren. In mijn tijd had je als aanvoerder meer te doen dan alleen handje schudden en tossen; je was het verlengstuk binnen de lijnen van de trainer/coach. Die indruk maakt vDijk bar weinig. Hij deelde eerder in de malaise dan dat ie alles even wakker schudde. Die Memphis moet eens een paar voetbalschoenen aantrekken ipv schoenendozen en hij moet ook niet ( meer) als diepste spits of aanspeelpunt (te) spelen. Hij is een leuke opkomende middenvelder of stand in van een echte spits. Bovenal moeten ze eens minder ouwehoeren en doen alsof ze behoorlijke voetballers zijn... Het is toch niet vreemd dat er bar weinig spelers uit Nederland een vaste waarde zijn in een buitenlands topteam..? We zijn te vergelijken met een San Marino en een Cyprus.. Creatieve armoede ,gebrek aan werklust en teamgeest....hoe mooi ze ook lullen, want dat kunnen ze wél... Volgende keer maar geen toeschouwers mee naar een toernooi...die patsers weten dat toch niet te waarderen. En die Koeman....da's nog geen Michels gebleken... Ze gaan blijkbaar niet voor hem door het vuur. Das ook een vaardigheid van een goede coach. Verder goede vent hoor maar geen goede manager blijkbaar. En..laat onze jeugd nou aub GEEN voorbeeld nemen aan dit soort pipo's..anders gaat de echte liefhebber nog lang wachten op een herhaling van '88.

Mike Breukelen
Link gekopieerd!
  32
  + 1
avatar

Ga nou niet lopen afgeven op die scheidsrechter..ondanks dat het een blinde hond is zonder echte voetbalervaring... Je moet als elftal gewoon zorgen dat je niet afhankelijk wordt van de interpretatie van een scheidsrechter of var ( wat een gedrocht is dat zeg). Zo'n Bassie met het verkeerde pak aan mag natuurlijk NOOIT voor een penalty fluiten ( dat was correct gezien in 1e instantie), besluiten dat voetbal een " contact-sport is en had de var moeten negeren want zelfs na 10 herhaling in slow motion LEEK HET IN DE VERSTE VERTE NIET op een penalty..gewoon schoenen tegen elkaar, bovendien, de actie had in geen enkel geval invloed op de baan van van van het schot danwel de gezondheid van een speler ..maar deze scheidsrechter laat zich overrulen door iemand die wellicht honderden km's verderop achter een beeldscherm zit en ook invloed denkt te moeten uitoefenen. Die Koeman had gelijk als ie zegt dat het voetbal in deze uitvoering kapot gemaakt wordt maar daar zijn ook 11 of 22 spelers+ een handjevol " begeleiders" debet aan. Knvb en mondiale organisaties, vraag jezelf nou eindelijk eens af of het de goede kant op gaat met het ( Nederlandse) voetbal... Volgens mij ga ik het nog meemaken dat voetbal een sport in de marge wordt ,in Nederland, zoals dammen en schaken ( met alle respect voor die beoefenaars) dat is.

Willem Borren
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

Mefis moet zij de mond houden hij bakt zelf ook weinig tot niets van wie verloor iedere keer de bal waardoor hagelijke situaties ontstonden meneer Memfis zelf

ernesto vos
Link gekopieerd!
  27
  + 1
avatar

Memphis kan zich beter druk maken om zijn eigen matige spel gedurende EK. Wat mij betreft Memphis nooit meer als diepe spits.

Haags boefje
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Depay kan beter eerst naar zichzelf kijken. O shit, zijn haarband zat voor zijn ogen.

JohanTenten03
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Eindelijk toont Memphis zijn ware aard. Hij accepteert gewoon het aanvoerderschap van van Dijk niet. Er is er maar één die het voor het zeggen moet hebben en dat is hij zelf. Bestudeer de interactieprocessen van deze groep maar eens, dan zul je ontdekken dat er geen sprake is van een eenheid.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen